Richard Lindelöf har fått en kanonstart som tränare i Kumla Hockey. Foto: Anders BjörkRichard Lindelöf har fått en kanonstart som tränare i Kumla Hockey. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey besegrade under fredagskvällen IFK Arboga med 4-0 borta i Division 2. Laget har inlett säsongen med fem raka segrar,. – En snudd på komplett match, säger tränare Richard Lindelöf till Sydnärkenytt.

Att Kumla Hockey innan denna match inlett med fyra segrar var såklart bra. Men man gjorde detsamma ifjol och därefter när topplagen Arboga och Fagersta väntade så åkte man på stryk och därefter rasade säsongen ihop fullständigt.

Men denna säsongs Kumla Hockey är helt klart vassare.

Erik räddade alla 39 skott

Precis som Kumla hade Arboga inlett med fyra segrar och 466 åskådare hade bänkat sig i Freebo Arena för att se seriefinalen. De fick se Kumla sätta gasen i botten direkt och göra två snabba mål.

När det gått tre minuter ledde Kumla med 2-0 och innan perioden var över satte Kumla även 3-0. Arboga försökte närma sig, men målvakten Erik Forss (som var så bra i derbyt mot Hallsberg) räddade alla 39 skott och höll nollan.

Kumla hann dock med ett mål till i tredje perioden. Detta genom Viktor Greveback, som gjort mål i alla matcher än så länge. Övriga mål för Kumla satte Andreas Gustafsson, Linus Nilsson och Carl Odenius Lindeborg.

-Vi gör 60 bra minuter idag. Killarna följer gameplan och spelsystemet perfekt och visar ett driv, engagemang och karaktär. Det är en snudd på komplett match, säger tränare Richard Lindelöf efteråt.

Richard är ny som tränare denna säsong. Som Sydnärkenytt tidigare berättat har han återvänt till sin moderklubb efter att senaste åren gjort succé i Forshaga och Hudiksvall. Och starten i Kumla kunde inte varit bättre.

Ser ju bra ut det här 👏👏👏👏