Sverigedemokraterna vill slopa den lediga dagen 1:a maj. Dagen då arbetarrörelsen samlas på gator och torg och marscherar med olika slagord. SD vill att 1:a maj ska utgå och ersättas med en annan dag. Förslag från SD ”till exempel Veterandagen, Engelbrektsdagen eller någon liknande dag med motsvarande koppling till det svenska arvet” tycker man. SD kan också tänka sig en annan variant där första maj byter namn till Valborgsdagen ”för att markera att den är en angelägenhet för hela det svenska folket”. Att man ska fira en politisk dag för några få enskilda partier är inte rimligt enligt SD. Att firandet sker över hela världen har SD visst missat.  

Om alla helgdagar ska vara för hela svenska folket, hur gör vi då med alla religiösa helgdagar för oss ateister, det blir typ midsommar och 6 juni kvar. Å med tanke på alla nykterister så stryker vi midsommar också 😉👍de är ju i alla fall fler än våra veteraner.

Att vi firar påsk, pingst, jul mm som är religiösa KRISTNA helger, som inte heller är en angelägenhet för hela det svenska folket, gör inte SD ett dugg. Men om jag som tvättäkta ateist får ha 1:a maj kvar kan jag stå ut med de religiösas helger.

Kommentar om Veterandagen, Sverige har inte varit i krig på 240 år. Ok, att vi har mist några soldater i FN-tjänst men Veterandagen …. 😏

Kan någon på rak arm, utan att googla berätta varför vi firar Valborg?