Den högsta summa som utbetalades i el-stöd blev 773 669 kr. Noterbart är att vid detta utbetalningstillfälle var det stöd enbart till privatpersoner. Det utbetalda beloppet motsvara en elförbrukning på 1,5 miljon kilowattimmar om vilket är elförbrukningen för ungefär 75 normalvillor.

Försäkringskassan har uppgett att de vill införa ett tak inför nästa utbetalning av elstöd till hushållen. Men det vill inte Kristersson.

Fastighetsmagnaten Krister Johansson har ett fortliknande fritidshus i Nacka Strand som förbrukar 203 000 kilowattimmar per år. Det ger honom rätt till ett elprisstöd på över 100 000 kronor. Den tidigare Scania-vd:n Leif Östling kan också räkna med tiotusentals kronor i stöd.

Östling säger sig vara tacksam över att få ”tillbaka litegrann på all skatt man betalat in”.

Leif Östling har ett bolag på Malta dit hans inkomster går varför han slipper betala så mycket skatt, i Sverige!

Det är det här huset som Krister Johansson kallar för ”fritidshus”. Fult som stryk är det också. Men 100.000 kr fick han i stöd 😖😨🥶🤑🤮🤮🤮

Ytterligare en som är nöjd och som verkligen inte kommer att kritisera Ebba Busch
för felaktigheter, tokerier och senfärdigheter angående el-stödet som andra så elakt gör.
Sagt av Elisabeth Höglund

De som verkligen skulle behöva ha el-stöd är typ våra gamla grannar i Fisksjön. Nils & Bettan och Kjell-Åke & Solveig. På 70-talet när deras hus byggdes så var det bara direktverkande el som gällde. Inte ens vattenburet. De har bytt fönster, renoverat husen och satt upp solceller för att få ner förbrukningen, allt betalat med ärligt skattade pengar. Inte kommer det några 100.000 kr till dem inte.

Tack Ebba och Uffe och korv-Persson. Särskilt korv-Persson som har dagtingat med allt som tidigare Folkpartister har ansett anständigt och ärligt.

Den siste riktige Folkpartisten som jag i alla fall hade respekt för.
Här lämnar han tv-soffan med Bert & Ian som skäl till det 🤩👍