I år åkte vi till Cefalù, igen. Susan och Barbro har varit där 2 gånger och Pelle och Eva tre gånger. En fantastiskt liten stad på Sicilien. Det som inte är så bra är att det är väldigt långt att resa dit. Först har vi drygt 3 timmar till Arlanda. Där ska man vänta, och vänta. Kortaste biten, tidsmässigt, är nästan flygtiden. Lite drygt 3 timmar och 15 minuter tog det ner. Busstransfern tar 2 timmar till Cefalù och sedan ska man vänta på killen som ska se till att vi kommer till rätt lägenhet. Vi var visst sist, igen!

Klockan 11:00 startade vi. Det var 12 grader varmt i Karlskoga.

Klockan 01.00 stod vi på balkongen till våra lägenheter på Cefalù, 22 grader varmt

Det är Pelle som skymtar till höger i bild och man kan se Susan titta ut från sin balkong lite längre bort. Nedanför är Corso Ruggero, en av huvudgatorna i lilla Cefalu smiley
Okej, visst var resan lite jobbig när vi lite yrvakna äntligen hade parkerat bilen på Benstocken!
Men det rådde vi snart bot på smiley Ett glatt humör, det är ju semester.

Inga sura miner här inte
Här syns både katedralen och klippan.

Cefalù ligger på Siciliens nordkust och har knappt 14 000 invånare. Bakom staden, inåt land, ligger en 270 meter hög klippa, på vilken finns ruinen av ett tempel tillägnat Diana, jaktens gudinna i romersk mytologi, uppfört på 800-talet f.Kr.. Ända uppe på toppen ligger ruinerna av en borg från 1200-talet. Diodorus Siculus omnämnde staden 396 f Kr och Cefalù har under historiens lopp kontrollerats av kartagerna, Dionysios d.ä., romarna, araberna och normanderna. Cefalù blev en del av Italien år 1861. Stadens huvudgator är Corso Ruggero och Via Vittorio Emanuele. . Den stora katedralen i normandisk stil började byggas år 1131.