Frankrikes president Emmanuel Macron är i Sverige på besök. Han fick en
”skojig” hälsning från vår statsminister, tyckte inte alla. Inte Kristina Lundell
i alla fall. Kristina är för mig mest kände för att hon förlorade finalen i
på spåret i fredags. Men hon kan skriva skojiga och giftiga krönikor också. 😀😉👍
Så denna om dessa herrar kan jag inte undan hålla er.

Expressen 2024-01-30 ”Igår postade Ulf Kristersson en humoristisk välkomsthälsning till Frankrikes president Macron på sin Instagram och tanken verkar varit att låta Sverige stanna upp en måndag i januari och förenas i ett gemensamt kluckande asgarv. ”Haha, spot on! Uffe e kingen” skulle det tänkta folkliga gensvaret kunna vara.

Måhända stärkt i det humoristiska självförtroendet av sin och familjens gästspel i senaste säsongen av ”Solsidan” vände sig Ulf Kristersson till – det svenska folket via – dear president Macron. I filmen upplyser statsministern om dåliga väder och kläder, a thing called fika och hur svenskar gillar att köa och skriva arga lappar

Strunta nu i trista kommentarer om hur statsministern själv med positivt resultat trängt sig i bostadskön (har folk ingen HUMOR?) och hur de strejkande i Tesla-konflikten inte alls nöjer sig med en angry note och hur de arbetande i exempelvis äldreomsorgen inte alls har tid att take a fika with a kanelbulle because there will be consequences i deras tidsscheman. Strunta också i att Ulf Kristersson aldrig verkar åkt överfull lokaltrafik i Stockholm där folk inte står artigt i kö utan tjurrusar som vore det i självaste Pamplona.

Men frågan är ändå: har Ulf Kristersson ingen kontakt med landet som han leder? Har han ens uppdaterat sin syn på Sverige sedan 1970-talet? Vem har ens tid att sitta ner med en fika och kanelbulle helt casual dagligdags när det ska tränas inför vårens lopp (vi är ett folk som älskar att löpa Ulf, det borde du veta) och vad skulle det ens kosta med köpekaffe och bulle såhär i lågkonjunkturen? Med tanke på att det ju inte är den franske presidenten som statsministern vänder sig till borde han uppdatera sina referenser. Tjänst och gentjänst som vi säger på svenska.

Om vi nu för rättvisans skull också ska leka med tanken att detta faktiskt var ett meddelande till den franske presidenten så mon dieu, j’ai honte. Herregud jag skäms. Som en hälsning från ett Åsa-Nisse-land i norr. Macron borde givetvis, klädsamt i sista minuten, hitta en ursäkt till varför han tyvärr måste ställa in sitt besök. En tvättid, ett möte som han missat i kalendern, en sås som glömts kvar på spisen. Nog för att Sverige snart går in i två månaders Mello-stabsläge men ska en vuxen statsman från ett civiliserat kulturland behöva mötas av detta skojande?”

Macron ska visst också hinna besöka studenterna i Lund där han ska bli
bjuden på middag, pyttipanna med bearnaises 😮😣😫😖😖
Jisses som han måste längta hem, bort från dessa stolar i norr.