Här nedan kommer delar av en kolumn jag kopierat från Åsa Linderborgs text
i Aftonbladet.

”Danmark har antagit en ny lag, ”Koranloven”. Den som bränner eller urinerar
på en bärande religiös skrift riskerar två år i finkan.

Men …
Koranloven drabbar dock inte alla. Kulturarbetarna är undantagna. Man får fjutta på heliga skrifter om man gör det som ”en del av ett större konstnärligt projekt”.

Vad hände då, jo:
I veckan grundade Paludan teaterkompaniet ”Official Message from Prime Minister”.
Genom att klä ut sig och framföra något slags manus, ska han fortsätta mörda koraner som om inget har hänt.  ”Official Message from Prime Minister” planerar ha sin första premiär våren 2024, utanför Turkiets ambassad.

Några fler exempel på hur man kan runda lagar och bestämmelser man inte gillar.
När högern på 1880-talet inskränkte i demonstrationsfriheten i ett försökt att stoppa arbetarklassens krav på allmän rösträtt, uppmanade August Palm folk att rasta sina husdjur tillsammans med honom. Tusentals samlades på Gärdet med allt från hundar till katter i korgar och undulater i bur.

I Notorious! från 1947 ville Hitchcock detronisera Hollywoods sippa krav på att en filmkyss inte fick vara längre än fyra sekunder. Han skrev manuset så att Ingrid Bergman och Cary Grant blir avbrutna hela tiden, vilket resulterade i den längsta filmkyssen någonsin: 2 min och 40 sekunder.

När Franco förbjöd katalanskan, fylldes läktarna i Barcelona med folk som aldrig tidigare brytt sig om fotboll. Diktaturen kunde omöjligt hindra alla tiotusentals som sjöng och hejade på sitt eget språk.

När kungamakten 1830 ville stoppa Aftonbladet, döpte Lars Johan Hierta om den till Det femte Aftonbladet, Det sjätte Aftonbladet och så vidare, tills indragningsmakten gav upp.