Händelse 1

Texten är delvis ”lånad” från DN: Det är en fin princip att inte tala om de döda om man har annat än gott att säga. Men vid beskedet om Silvio Berlsuconis bortgång blir det svårt.

Nej, Silvio Berlusconi var inte, som världen länge trodde, en ofarlig sång- och dansman från mozzarellans och de små gula citronernas land. Inte en mustig mediemogul, inte en löjlig pajas, inte en patetisk clown. Han var, för alla som hade ögon att se med, den europeiska politiker som öppnade slussportarna till lögnen och skamlösheten som ny princip i västvärldens demokratier.

Receptet är urålderligt; ljug, ljug och ljug och se till att dina egna lojala mediekanaler dränker världen i lögnerna tills ingen längre bryr sig.

På så sätt lade Berlusconi den mediala draksådden till både putinismen och trumpismen och den våg av auktoritär högerpopulism som i dag sveper över världen. Han upptäckte tv-monopolets kraft att ”radera verkligheten” – en läxa som inte minst hans gode vän Vladimir Putin drog många lärdomar av – och etablerade en rad av de politiska strategier som i dag är på väg att störta världen i fördärvet: hetsen mot medierna och mobiliseringen av de främlingsfientliga krafterna, legitimeringen av osanningen och skändligheten.

”Han förvållade världen stor olycka” bör vara Silvio Berlusconis rättvisa eftermäle.

Självklart beklagar jag ju i och för sig sorgen. Silvio hade ju en familj, som nog är ledsna.

Händelse 2

Själv tycker jag nog att vi alla klarar oss utan Jimmie. Vi klarar oss även utan SD.

.

Nu väntar jag på trean. Men efter de två ovan blir det svårt 😉👍🤣🤣

.

.

.

.