Rubrik i Hudiksvalls tidning och nedan kommer artikel om sista matchen med gänget.

Kvalseriens sista match.
Det var också tränarnas – Dennis Hall och Richard Lindelöfs – sista match i HHC-båset.

– När det värsta har lagt sig ska vi alla gå rakryggade och känna stolthet, säger huvudtränaren Dennis Hall. Det har stått klart ganska länge nu att varken Dennis Hall eller Richard Lindelöf kommer stå i HHC:s bås den kommande säsongen.

Nu fick de avsluta med en dramatisk slutomgång, en 2–4-förlust och med att återigen falla på målsnöret.

– Som det blev till slut så blev det alldeles för stort avstånd målmässigt, säger Dennis Hall när det har gått en stund sedan slutsignalen.

I och med att Nybro drog ifrån mot Piteå hade HHC behövt göra en himla massa mål. Man plockade också Isak Johansson och gjorde ett försök.

– Det är precis som förra året när vi tog keepern. Även om vi visste att det var kört så tycker jag att det är kutym att man sliter och krigar hela vägen. Att man visar alla som följer oss att man kör hela vägen in.

– Det tycker jag verkligen att vi gör. Sett till hela matchen tycker jag att vi gör en fantastiskt stark insats från start. Det vi hade pratat om var att vi skulle ge det en ärlig chans.

HHC:s huvudtränare konstaterar sedan:

– Jag är grymt stolt över grabbarna. Det är klart att det är hårt nu, men samtidigt tycker jag att den här gruppen har formats ju längre tiden har gått. Det har liksom inte varit spikrakt. I slutändan tycker jag att det verkligen är en homogen grupp som tävlar för varandra.

I kvalserien blev det till slut fyra förluster för HHC:s del. Tre av dem kom i de avslutande omgångarna.

– Fyra lag på 16 poäng inför sista omgången… jag fick frågan i TV-intervjun om: ”Vad som hände mot Väsby”. Som att Väsby vore ett pisslag från division 3, säger Dennis Hall och fortsätter:
– Folk måste förstå att det var fyra lag på 16 poäng inför sista omgången, då är det enkelt att räkna ut hur jämnt det är i den här serien.

Att det är ett nålsöga att ta steget upp i allsvenskan, det har HHC fått erfara två gånger om nu.

– Jag tror att du måste ha lite medstuds i slutändan. Matchen mot Väsby, där hade vi chansen men där är de mycket effektivare än oss.

Där saknades medstudsen?

– Ja, precis. Det har absolut inte varit något fel på viljan att vinna och så vidare. Och det är det man kan påverka.

– Det är jättesurt så klart, men det är som jag sa till dem där inne nu. Vi ska gå rakryggade härifrån och känna att vi slet hela vägen, det var det jag ville ha ut.

Efter att Dennis Hall och Richard Lindelöf varit in i omklädningsrummet för att prata med spelarna kom de båda ut tårögda.

– Jag tackade så mycket för den här säsongen. Och även de som jag har haft under två säsonger nu då. Jag tryckte som sagt på att när det värsta har lagt sig ska vi gå rakryggade och känna stolthet.

Dennis Hall fortsätter sedan:
– Hudik hockey är en förening som hela tiden tar kliv framåt och växer som organisation. Sen finns det mycket saker runt omkring, med hallen och såna där grejer, som behöver slipas till för att man ska vara helt rustade.

– Jag hoppas verkligen att klubben får vara med och kriga om det här även kommande säsonger.

Men då finns alltså inte Dennis Hall i båset. Trots att det bara gått några minuter sedan slutsignalen får han kort summera de två säsongerna i klubben.

– Det har varit fantastiskt bra. Både jag och familjen har trivts jättebra. Det är en bra förening att verka i och jag känner att jag också har fått chansen att utvecklas som ledare.

– Summa summarum, förutom att vi inte nådde det där avancemanget då, är jag så klart nöjd med min tid i klubben. Så mycket som vi ändå har vunnit och tagit kliv under de här åren. Både som grupp och individmässigt.

Hur är känslorna nu när sista matchen här är gjord?

– Det är vemodigt, självklart. Men vi kommer väl ha lite avslutning och lite analysarbete av säsongen här framöver. Så några dagar till blir det väl här ändå.

Hej då Hudik 😉👍💕

Några nya klubbar för Dennis Hall och Richard Lindelöf är inte presenterade, men vad det gäller Hall har det länge cirkulerat uppgifter om allsvenska Karlskoga.

Officiellt står det – så klart i och med att HHC precis avslutat säsongen – inte klart var Richard Lindelöf och Dennis Hall fortsätter sina tränarkarriärer.
___________________
Hm hm hm men vi har ju info ” straight from the horse’s mouth” men vi säger väl inget
förrän det blir klart.