En artikeln om Rävåsens nya styrelse och säsongen 2022 var införd i Karlskoga kuriren häromdagen.

2021 var ett turbulent år i Rävåsens styrelse. Idel konflikter och bråk. Idag har man ny ordförande och halva den gamla styrelsen har avgått. Surt för en del men reportaget i KT var snyggt och nyanserat, ingen hängdes ut som den som gjort fel utan man bara redovisade vad som hänt på ett sakligt sätt. Men den artikel föll inte i god jord hos alla och Karlskoga kommuns näringslivschef drog ut till försvar för Rävåsens förra ordförande som han tyckte ha blivit nedsabbad i artikeln och av den nya ordförandens kommentarer. Ingen annan förutom Kalle S förstod vad han menade. Man kan ju se av Kalles kommentar att det har pratats en del om det här bråket mellan de stora pojkarna i KS-huset. Hoppas bara att RIK inte är brända för stöd av kommunen efter det som hänt.

Fundera sedan också på det där om tystnadskulturen som breder ut sig bland Karlskoga kommuns anställda. Finns ju ingen som kommenterat Näringslivschefens sopiga kommentar på FB. Jag är själv, med bara 3 år till pension, försiktig med vad jag skriver.  

Men anledning till att jag skriver detta är att inte nog med att Kalle S har tjurigt fel om styrelsen han kan heller inte RIK:s historia. Det är inte alls så att detta laget är det bäst meriterade. 1977 spelade RIK i den högsta serien, dvs ingen serie fanns ovan att avancera till. Vi startade serien mot Jakobsberg borta och fick stryk med 3 – 1. Linne Solberg gjorde det första allsvenska målet i dam-fotbollenen historia och Jakobsberg blev senare det året svenska mästare i dam-fotboll. Vi spelade också mot Jitex som innehöll landslagsspelare som Anette Börjesson och Pia Sundhage på Nobelstadion. Har någon sett Nilla Fisher eller Carolin Seger på Kilsta IP? RIK finns också med i den Allsvenska Maratontabellen med sina 3 säsonger 1977-1978 och 1979.

Ingen skugga ska falla på dagens RIK-tjejer, det de har gjort är jätteduktigt, men glöm inte er historia.