Äntligen har Richard seriepremiär. Som han längtat smiley
03.30 i natt sitter vi vid datorn och försöker koppla upp oss smiley

https://www.bdehockey.com/home.php

Så här skriver Bombers om Richard på sin hemsida. En dålig men snabb översättning:

Long Beach Bombers är stolta att presentera sina kaptener för 2018-2019 Western States Hockey League 25-årsjubileumsäsongen. Laget kommer att spela sin första match för säsongen, imorgon kväll, fredag, klockan 18:30.

Richard Lindelöf, från Kumla, Sverige, är en 6’0, 180-lb försvarare. Lindelöf föddes den 27 april 1999 och spelade förra säsongen för IFK Hallsberg J20. Richards U16-klubb var BIK Karlskoga, som är samma lag som utvecklade tidigare Bombers-spelarna, Marcus Rodin, Marcus Viitanen och Erik Fagerlin. Lindelöf deltog i samma Scandinavian Prospects Camp som Karlsson (Emil Karlsson back och också utsedd till ”assistent captain”. Född 1998) i Mölndal, Sverige.

Coach White säger om Richard: ”Richard har skapat en av dessa ”jag såg inte att detta skulle komma att hända oss”. Med detta sagt var hela teamet överens om att utse honom till en av kaptenerna. Hans självförtroende och hans ansvarskänsla är fantastiskt. Han försöker ständigt förbättra sig själv. Han är fokuserad och läser spelet i sitt huvud. Han är en defensiv försvarare, men han har också en offensiv sida. Han har stor räckvidd och är skicklig och spelar ett mycket konsekvent spel. Han är en grabb med både hjärta och själ som är mer moget än vad hans ålder säger. Vi tror att Richard kommer att spela många viktiga byten och matcher, för laget. Han är mycket bättre än jag förväntade mig att han skulle vara, och det utan att räkna med hans ledaregenskaper. Vi är väldigt angelägna att se hur säsongen utvecklas för Richard.”

De övriga kaptenerna är Diego Glück, Richard, Emil Karlsson och Will Daigneault. Glück är bara den tredje europeiska födda kaptenen och den första italienska födda kaptenen.