Stefan Löfven har under en tre dagar lång turné besökt en rad kommuner i landet för att prata om olika aspekter av brott. På fredagsförmiddagen besökte han socialtjänstens kontor på Baggängsvägen. Där gjorde han en kort rundvandring och pratade med personal på plats. Därefter blev det ett rundabordssamtal och de närvarande var representanter för bland annat polis, socialtjänst, åklagare och kvinnohuset. De berättade hur man jobbar med våld i nära relationer. Löfven lyssnade intresserat, ställde frågor och gjorde anteckningar.

Mötet var förlagt till socialkontoret och inte kommunhuset då statsministern ville träffa handläggare och inte en massa chefer och andra höjdare.

Sven-Olov Axelsson och Karin Björkman fick vara med och hälsa välkommen men sedan var det bara fotfolk han pratade med.

Sara, socialsekreterare på barn- och unga, skrev på sitt Instagram ”Blev ingen vanlig dag på jobbet idag! Och trots att jag ser både ointresserad och rätt sur ut (det var jag inte!) så måste jag ändå dela med mig av denna bild från NWT. För det är troligtvis enda gången i livet som jag fastnar på samma bild som statsministern.” Sara är den lite mörkare till höger om Stefan Löfven.

Och vad tror ni vår stackars praktikant tänkte när hon helt ovetandes plötsligt träffar på statsministern i korridoren! Stefan Löfven har visst själv varit praktikant på en socialförvaltning.

Oj, oj vilket hysch, hysch det var veckan innan statsministern kom. SÄPO har varit hos oss flera gånger och kollat på lokalerna. Vi var bara några få som fått veta om besöket. Alla i huset hade fått order om att ställa in sina besök och vara på sina rum. Säg det till en hög socionomer och taket håller på att spricka efter en stund. Så när statsministern äntligen kom i sin stora svarta Audi blev en del väldigt snopna.

Här ifrån höll Stefan Löfven sin presskonferens och i rummet bredvid sitter jag.
Han stod en stund och väntade utanför mitt rum, på att SÄPO skulle bli klara, då passade han på att hälsa på mig! Det är Hugo och Niklas på bilderna på min
anslagstavla smiley
SÄPO-killen till höger heter Henrik Andersson och är född och uppvuxen här i Stråningstorp. Trevlig kille.
Här har han varit på rundvandring i korridorerna bland socialsekreterarna på barn- och unga. Han blev tydligen väldigt intresserad och lyckades försena programmet ytterligare. Carol pratade SIP med honom.
Nye chefen och gamle chefen, Patrik och Karin. Karin var mycket nöjd, nästan tårögd, över att socialförvaltningen fixat ministerbesöket så bra. Hon trodde inte att KS skulle ha fixat det så bra. De är så mycket mer stela och formella.
Socialförvaltningen har ett boende för ensamkommande pojkar i huset bredvid kontoret och några av de killarna fick se att statsministern vara på besök och passade på att prata med Löfven, och han tog sig tid och pratade med dem. Kolla pressekreteraren till höger, hon var inte glad, programmet sprack gång på gång smiley