Den 27 juli spelade KB U19 mot Degerfors, DM-kvartsfinal. Degerfors vann med 4 – 1 och om man ska tro det tidningen skrev om matchen dagen efter var det ett suveränt Degerfors som krossat KB. Så var det nu inte. KB stretade emot bra de första 20 minuterna. Klart att Degerfors fick ha övertaget och föra spelet. De ska ju var bättre än KB på alla platser i och med att de är ett akademilag. En olycklig missbedömning av en KB-back gjorde att Degerfors tog ledningen med 1 – 0. Degerfors fick sedan en lättdömd straff till 4 – 1 i 89 minuten. Så att så många ”egna” mål och målchanser skapade inte Degerfors. KB hade ett litet tyck på Degerfors i början på andra och när KB gjorde 3 – 1 var det inte oförtjänt. Man skulle ju kunna tycka att när Degerfors kommer på besök och ska vara ett bättre lag att de skulle kunna uppföra sig. Men det är ett gnälligt, surt och fult lag och har alltid varit. När de inte kunde köra över KB som de ville kom det mycket surt och fult och fula efterslängar. De spelar inte en särskilt imponerande fotboll heller. Mycket sparka och spring. Hugo gjorde en kanonmatch. Snabb och stark och lagomt elak. Han klev fram lite i offensiven och vips hade KB ett kantspel då Hugo matade bollar på Benjamin. Då Hugo jobbade och slet över hela planen fick han till slut kramp. Han har ju inte spelat så många 90-minuters matcher denna säsong heller. Så Hugo gick av i 67 minuten men kom in igen i 72 då en KB:are tyvärr fick en smäll på knät. Alla avbytarna hade då redan duschat smileyoch gått hemåt smileyså det var bara för Hugo att halta in på plan igen smiley. Domaren och Karlskoga tidning verkade tro att det var Degerfors som var hemmalag. Bara superlativ från tidningen för Degerfors när jag tycker KB ska ha mycket beröm för att de gjorde en bra matchen även om siffrorna rann iväg. Domaren ska jag helst inte nämna, alla tveksamma lägen blev röd/vita.
KB hade ett superläge i första minuten och hade KB:arn satt den så …. smiley
Hugo jobbade och slet. Här med den störste Degerforsaren, tror han också heter Hugo. Det är rätt lika på många sätt de två. Tur de spelar mot varandra mest smiley
En bra KB-chanssmiley
Tillslut kom då äntligen kortet smiley
Kantspel är inte KBs starkaste sida. Så här ser det tyvärr ofta ut på kanterna. Hugo har kvadratmil att vandra på. Men tyvärr mycket dutt-spel på mitten och tillbakaspel till backarna. Snabba omställningar är heller inte något för KB! Hugo är snabb och stark och orädd och det borde utnyttjas. Han har gjort en hel del målgivande passningar från den positionen när väl bollen kommer ut till honom.

En av Hugos fina passningar till Benjamin. Tror att Benjamin blev överraskad av passningen (inte så vanligt med kantspel i det här laget) annars hade han satt den.

En till Hugo passning till Benjamin. Långa fina crossbollar smiley
Hugo jobbade och slet över hela planen.

Elias mål smiley
Kramp smiley
Störst och minst, Degerfors Hugo och Ali smiley
Domaren gav bort en straff till Degerfors i 89 minuten. Tycker synd om Arvid.
Hugo hälsar och tackar alla, spelare och domaren, vilket vi sett både här och där att inte alla vill göra smiley
Den förlusten smakade surt smiley