Richards sista match för säsongen trodde jag att vi hade sett men det blev en till, med J20 laget mot Sunne. En fullständig kross av stackars Sunne, 15 – 0 smiley. En mycket bra match av Hallsberg. Visst är det lätt att spela hockey när motståndet är så uselt men trots det kunde man se en stor skillnad på J20-laget och Richards vanliga J18-lag. Ett rejälare hockeyspel helt enkelt.


Richard var inte nöjd med sin insats men jag tycker han var bra. Det märktes ingen skillnad på honom och resten av laget. Tror mest han var lite purken för att han inte fick med sig någon poäng. Men han var inne på ett antal mål framåt även om det inte blev poäng.

I tredje perioden gjorde Hallsberg, med samma kedja, två mål i box-play, så överlägsna var de. 15 – 0 i mål och 56 – 22 i skott. Jag satt ibland och räknade om Sunne hade en utvisad när Hallsberg tryckte på, men oftast var de 5 man på isen.

Kim Thunberg en gammal bekanting spelar med Hallsberg. Han har lugnat ner sig och spelar klokt och använder sin storlek på rätt sätt numera. Dock tog han sig en två-minutare för en hakning, räderna kan ju inte helt tvättas bort.

J-20 slutade tvåa i sin serie, 1 poäng efter Lindelöven.

På söndagen spelade J18 sin sista match för säsongen borta mot Linköping, en kamp om andra platsen efter suveräna Köping. Verkar ha varit en rejäl holmgång, 45 utvisningsminuter för Hallsberg och 33 för Lindelöven, ett par matchstraff och fightingutvisningar och också Hallsbergs målvakt fick 2 minuter för fighting smiley

Richard slutade på 9 plats i totala poängligan för backar i serien, bästa poängbacken i Hallsberg smiley

Mål på mål trillade in i baken för Sunne. Inför tredje perioden bytte Sunne målvakt men han var om möjligt ännu sämre smiley

Så här stod Hallsbergs målvakt mest hela tiden. Förstår inte var Sunne fick ihop 22 skott på mål från?

Inte så involverade i spelet som han brukar men lika mycket istid som resten av laget.

En riktig rumptackling à la Richard. Jag har inte sett en rumptackling sättas med sådan finess sedan ”Sly” spelade i KB-Karlskoga på 70-talet.

Kan gå aningens fort ibland … även när man möter Sunne

så att man får göre en snabb piruett smiley

Tekning mellan de två målen som Hallsberg gjorde när de hade en egen utvisad. Vänsterbacken går upp som vänsterytter, offensivt smiley


Hermansson, Richards favorit bland domare, var linjeman. Men jag ville ha för mig att han var tjock, men han var ju bara kort, Hermansson alltså smiley

Slut för denna säsong smiley