Swish sa det när domaren släppte pucken i matchen Hallsberg – Köping. Efter 10 minuter stod det 3 – 0 till Köping, efter mål 1:28, 3,37 och 4:25, var seriefinalen slut. Hallsberg fick sig en rejäl hockeylektion. Men Hallsberg tog tag och visade fin moral. Spelade upp sig och kanske, kanske tänkte optimisten på läktaren att kanske fanns det en chans. Men tyvärr 8 sekunder in i andra perioden gör Hallsbergs målvakt en tavla som han kommer att drömma om länge och det står 4 – 0 till Köping.

Andra perioden är jämnare och den slutar 2 – 2. Men i tredje perioden gör Köping ett ryck igen och matchen slutar 7 – 3 till Köping. Köping är snabba på skridskorna och inte så omständiga som Hallsberg, mera rakt på mål. Vassa, pricksäkra skott.

Jag lyckades hamna mitt i den stora Köping klacken och det var rätt så intressant. Bland annat så var de imponerade av Hallsbergs första kedja. När den var inne på isen så trycktes Köping tillbaka och som en Köpingpappas ”det är ju nästa som Power-Play för Hallsberg när den kedjan är inne”. Köpingpubliken berömde också Hallsbergsspelarna för att det spelades en ren och fin hockey på isen. Inga tjurigheter för att man fick så rejält med däng.

Äntligen, fixade storbacken Richard till sig en 2 minutare för roughing, men inte som back utan som forward i PP. Men den duger den med!

Richard var bra även om till och med han såg ut som han behövde karta och kompass för att hitta ut i båset när Köpinglirarna snurrat runt som mest.

Tyvärr för Richard slutade matchens sista minut med att han fick (tror jag) en knuff vid egna målet och åkte med huvudet/nacken in i målramen. Stödkrage och spelförbud på söndag. Men vi hoppas det bara var en liten lätt smäll och att det blir en snabb comeback på isen.

Hallsbergs bäste idag tycker jag att Felix Hein #64 och målvakten som kom in efter att Axäng byt vid 0 – 4 var. Felix kunde matcha Köpingspelarnas skridskoåkning och både kunde och klarade av att hålla i pucken.

Tyvärr har det visat sig när, vi reviderat spelprogrammet efter Richards spelförbud, att det var sista gången vi såg Richard och hans Hallsberg spela för denna säsong. En bra säsong och många roliga matcher har vi sett med ett Hallsberg som spelar en fin hockey. Inte så mycket ”krasch-bom-bang”. (”Krash-boom-bang” har ju sin charm också om ”rätt” spelare är med smiley.)

Vi får komma igen nästa säsong.
Hej, vi är här nu så du kan köra igång smiley
Så små de ser ut, eller är det pojkar-08 som smugit sig in på isen
Richard var inblandad i en hel del. Här är det PP för Hallsberg och Richard spelar forward. Ingen annan törs stå framför målet, eller beror det på något annat att han vågar stå där ….. smiley
Om blickar kunde döda smiley här kom utvisningen för roughing smiley
2 + 2, en slashing också
Richard hittade en kompis i Köping.
Inte så illa som det ser ut, tack och lov

Sista bilden på gänget för denna gången smiley