… eller ”Undret i Hallsberg” som Västeråspubliken sa när de nöjda vände hemåt.

Seriepremiär, och vi var där smiley
Lite ringrostig, eller kanske spänd, nervös smiley

Men i tredje perioden lossnade det smiley

Undret i Hallsberg sade Västeråsarna när det var på väg hem efter avslutade match.

Första seriematchen för Hallsbergs-J18-lag. Förlust mot Västerås med 4-5. Det stod 4-4 vid full tid efter OT och avgjordes sedan på straffar.

Hallsberg spelade bra, säkert, som ett lag, men tyvärr utan spets.

Tyvärr är det när målchanserna kommer som de tappar bort sig. Antigen går det själva eller så ska det till ett konstpass som aldrig når fram. Kan verkligen inte Hallsbergarna skjuta. Poff i magen på Västeråsmålvakten, nästan varenda gång.

Men de gjorde några fina spelmål! Därför var jag så övertygad att de skulle vinna. Lagen var rätt så jämna med plus för Hallsberg. Men när det hettade till så var det Västerås som hade spetsen.

Andra perioden började som Hallsbergs andra perioder brukar börja, i fullt kaos! Och Västerås kvitterar till 1 – 1. Men sedan var det Hallsberg som tog över och gjorde 2-1 och 3-1. 3-2 till Västerås kom efter 13 sekunder in i tredje perioden. Hallsberg gör snyggt 4-2 och då var jag fortfarande säker på att Hallsberg skulle vinna. 4-3 till Västerås kom med 3:29 kvar. Västerås tar Timeout och tar sedan ut målvakten och kör på, kvitteringen kommer med 12 sekunder kvar. Övertid och straffar där Västerås visar sig ha ett par iskalla tekniska killar som avgör.

Richard skaffade sig 2 minuter egentid efter en tripping. Riktigt hur Richard tänkte och vad han gjorde i den situationen är nog bara han som vet.

Första matchen för säsongen och det gick aningens trögt för Richard men i tredje perioden tycker jag det lossnade för Richard. Fick till en av sina fina uppåkningar och det är ju synd att passet inte gick hem.

Stackars Västeråsmålvakten släppte in ett ”Tommy Salo-mål”. När Hallsberg spelade box-play och får till en hög rensning över hela plan så gör Västeråsmålvakten en märklig insats och tappar in den i mål.

En godkänd match för Hallsberg och Richard. Det som behövs är att man skärper till sig i avslutningarna.

P.s Och det kan man ju lungt säga att de gjorde i matchen mot HC Wettern/Motala