Jag ligger lite efter (inte helt ovanligt) med en del rapporterande men detta måste jag ta med medans det är rykande aktuellt smiley

Igår kväll (onsdag) spelade Hallsberg borta mot HC Wettern/Motal och vann med 1 – 8. Richard gjorde tre mål! Två utan assist! Nu är han delad etta i målligan.

Det vi såg i söndags var en ringrostig Richard de två första perioderna med i den tredje verkade det som han kom loss ordentligt och igår verkade det som det lossnade rejält. Bra jobbat, vi hoppas på den fina formen håller i sig smiley

Här kommer en rapport från hockeypappa Tommy.
I går mötte Hallsbergs J 18 Wettern HC i Vadstena. Det visade sig att Richard var ”acting” lagkapten (spelaren som var lagkapten i senaste matchen var avstängd efter en ordväxling med domaren) och det var en fröjd att se Richard igår och då både som lagkapten och spelare. Förutom att vara lagets kontakt mot domarna så hände så mycket mer. Vid uppvärmningen inför matchen visade det sig att det var Richard som bestämde när man skulle växla de olika träningsmomenten, det var Richard som sist kom in på isen vid början av perioderna och sist ut vid periodsluten. Efter matchen så tackade Richard sina egna lagkamrater innan han åkte och tackade motspelare och domare. En mycket snygg gest. Om jag förstod det rätt (i efterhand) så hade Richard snappat upp detta ”beteende” från NHL-matcher på TV. Jag tror det var flera lagföräldrar (de var förhållandevis många) som noterade att det hände något nytt.

Hela laget spelade på ett helt annat sätt i går än vad de gjorde i söndags. De spelade passningsspel, de åkte skridskor, de slog hårda passningar och kunde även ta emot hårda passningar, de sköt mot mål och de var rent allmänt mer på alerten. En häpnadsväckande positiv förändring, vilket också gav resultat med en vinst på 8-1, med mersmak på fler mål.

Richard gjorde ju själv 3 av de 8 målen, vilket nog inte hänt tidigare (gjort 3 mål i samma match). Det första av hans mål var ett skott med retur där han själv forcerade fram och satte returen. Det andra och tredje målet hade ungefär samma upplägg. Någon sköt mot mål och Richard med sin speluppfattning såg att det kunde bli en retur så snabbt fram och satte de båda returerna. Tycker att Richard har en speciell förmåga att kunna läsa av spelet såväl i försvar som anfall. Oftast är Richard redan på plats när något händer. Att han sedan inte i alla lägen kan få stopp på pucken i försvarszon eller få in pucken i mål i anfallszon är inte så konstigt, men han finns där han ska vara. Förutom målen han gjorde så hade han även ett antal skott på mål som gav returer men inga egentliga målchanser, men målet träffade han. Efter matchen blev han av laget utsedd till ”Matchens lirare”.

Det var en mycket nöjd men trött och hungrig spelare som skjutsades hem från Hallsberg till Kumla.