Reportage från en närvarande opartisk reporter.

Första perioden spelades det en fartfylld hockey även om motståndarna gjorde två mål. Deras första mål skedde när de fångade upp en tappad puck i egen zon så det var lite olyckligt. Våra killar hade en del goda chanser till mål men Hedemoras målvakt var duktig. Andra perioden började bra med fortsatt fart och flykt medan senare delen av perioden blev mer ”stökig” än fartfylld. Bl.a. hamnade Richard i handgemäng där motståndaren slet gallret av hjälmen vilket gjorde att Richard kunde inte spela de 4-5 sista minuterna av andra perioden. Resultat efter två perioder 3-2. Tredje perioden blev också stökig och där våra killar inte kunde utnyttja powerplay vilket dock Hedemora kunde så slutresultatet blev 5-2. Allmänt sett så har ju H-berg en historik av att ha svårt att göra mål, såväl i vanligt spel som i powerplay. Man har ingen ”given” målspottare. Dessutom saknas ett kontinuerligt passningsspel. Det kan glimta till då och då men oftast är det soloåkningar med pucken med följd att motståndarna tar hand om pucken när den kommer in i anfallszon. Laget har ju nu en ny huvudtränare så kanske vissa saker kommer att kunna rättas till. Man hinner nog inte ”få ordning” på laget till seriestarten på söndag men det borde kunna bli bättre nu under hösten.

Som sagts tidigare, hoppet är det sista som överger oss så förhoppningsvis får vi se en positiv utveckling av laget. Tydligen har man tagit initiativ till en deltagande i en cup i Riga som en säsongsavslutning i vår och till dess behövs en skärpning i laget.