Ett kort som jag fått låna av kusin Maud.

Så här skriver Farbror Karl om fotot från bygget av Skåmmens kraftverk:

Detta fotografi är från början av 1900-talet (1903?) eller slutet av 1800-talet när de byggde Skråmforsens kraftverk.

Min morfar (alltså min, Evas, farmors far) är med. Han står som 9:onde man från vänster i andra raden nerifrån. Morfar har mustasch, rocken uppknäppt, hatt, väst och skjortan uppknäppt vid halsen. En kamrat har sin högra arm på morfars axel. De åtta i före i raden sitter på i byggnadsställningens plankor.

Morfar hette Anders Petter Pettersson från Paskbo och var född 14 maj 1866 i Jungfrubo-Berga. Han kom till Paskbo, sinnerstugan, med sina föräldrar och syster 1868. Han dog vid ålderdomshemmet i Karlskoga den 2 februari 1948 (enligt dödsannonsen 3 februari 1948).


Eftersom det är omöjligt att se på den stora bilden har jag klippt ut farmors far Anders Petter Pettersson och så här såg han u.