På väg hem från Parga fick jag ett SMS som berättade att Hugo spelade med U21-laget i Västerås. Naturligtvis stannade vi och tittade varför vi inte var hemma förrann vid 23.00-tiden på måndagen. Eftersom vi har ett svajande internet och också att min telefon är på lagning så blev det ett väldigt torftigt referat på Instagram, men här kommer ett fylligare referat.

Matchen Syrianska IF – KB U21 slutade 1 – 1 (1 – 0). En snäll och lugn match. Hyfsat välspelad, mest från KB:s sida. Syrianska var snabba och starka men var rejält sne´fotade. Synd att det inte fanns någon laguppställning så jag vet inte riktigt vilka de äldre killarna var, annars hade jag kunnat gissa.

KB inledde första halvlek starkt och dominerade men tappade sedan mot slutet av första halvlek. KB tog tag i det igen när andra halvlek började men sedan fick de en svacka vid alla byten. Syrianska tog ledning med 1-0. KB släppte in ett riktigt skitmål. Målet kom till efter en hörna. För många står och avvaktar och rusar inte på. KB:s mål däremot var görsnyggt. Vet inte vem det är som gör det men ett välplacerat skott från kanten.

Målvakten räddade KB vid ett par tillfällen men var själv ute och irrade och ställde till det för sig själv rejält några gånger, tror han har Tysklands Neuer som idol, inte helt fel iochförsig.

Oj vad bra Hugo är smiley Han ordnade till ett par rejäla farligheter på sin kant direkt i början med dribblingar, inbrytningar och passningar. Pelle undrade vilket KB- lag det var som spelade eftersom han tyckte att Hugo dominerade så stort kunde det inte vara de stora pojkarna, menade han. Hugo började som högerytter och ibland undrar jag om det inte går bättre för honom där.

Vid ett tillfälle bryter Hugo in från kanten, med ett par motspelare hängandes i ryggen slår han en passning som skär snett genom straffområdet och ställer en medspelare ren, som ensam med målvakten lägga rätt bollen en gång för mycket …. och så fortsatt det.

Tycker att KB är lite uddlöst, saknar en riktig spets/målgörare. KB hade flera frilägen men oj vad det missas smiley

I andra byts 5 spelare in och även om de inte är sämre de som kommer in så tar det ju ett tag innan spelet sätter sig igen och då svajade det rejält. Viktor Ottosson kom in när det var 20 minuter kvar och oj vilken frisk fläkt (han är visst släkt med Hugo märker jag). Jag fick inte klart för mig om Viktor var mittback, mittfält eller forward, om ni förstår vad jag menar. Hugo spelade nästan hela matchen. Han valde själv att gå av när det var minuter kvar, verkar som han var trött och/eller hade ont.

Kanske överdriver jag lite när det gäller Hugo men han är orädd, smart och faktiskt riktigt teknisk men aningens för tunn för att riktigt, riktigt kunna komma till sin rätt. Men att KB hade med så många 99:or märks inte alls. KB ligger sist i U21-serien kanske skulle de ha tagit med 99:orna tidigare i serien smiley

En bra match med gött tempo. Oavgjort var nog mest rättvist. Vi ångrade inte alls att vi stannade trots att jag missade att köpa mat så jag under onsdagen fått äta tiggda smörgåsar till lunchen.