I söndags vann KB väldigt rättvist mot Borås, men det tycker inte Borås. Jag läste på deras hemsida om vad de skrivit före och efter matchen och detta är en lätt sammanfattning:

”KB är ett lag vi aldrig hört talas om”, skriver Borås före matchen. Men nu vet ni! Sedan skyller de på ”en lång bussresa som sitter i benen”. De har inte tidigare haft en så långt till sina bortamatcher tydligen. Antar att de bara harvat runt i Borås men det gäller att skaffa erfarenhet på många plan om man ska lyckas som fotbollslag. Sedan anser de att de hade ”ett massivt övertag under hela matchen”. Sedan skyller de också på domaren ”som blåste sönder matchen”.

KB gjorde en strålande insats. Det är fortfarande problem med skador men de spelare som kommer in och ersätter gör det strålande. Ingen Edvin idag heller och Viktor fick gå ut tidigt i första halvlek. Det som var mest bekymmersamt var att målvakten David, som har varit så bra, var borta och i målet fick Lukas ställa sig. Lukas är normalt utespelare och kort även för att vara en 00 (som han ju är). Men Lukas hoppade in och var hur tuff och bra som helst.

KB visar idag igen att de är ett lag! Borås var griniga och gnälliga och ju längre matchen gick och de inte fick de mål de tyckte att de förtjänat blev det fult och otrevligt. Domaren tappar matchen en del, borde sluta med avvaktande avblåsningar och fördel av bollen då det bara blir en massa tjafs, från båda lagen i dessa situationer.

Hugo var bra idag (det var hela laget) Hugo och Hannes Persson har på sin vänsterkant hittat en fint samspel och Hannes är tillbaka i gammal fin form. Hugo fick i andra halvlek gå in och spela mitten på mittfältet och som matchen utspelade sig så var det en prefekt Hugo-match. Han kämpade och slet och fick denna match med sig många frisparkar. En av frisparkarna satt Jesper gôrsnyggt direkt i mål.

Matchens lirare i första halvlek är i mitt tycker Berk.

Ju svårare det blir desto bättre blir Berk.

Lucas var kanon i målet, hur orädd som helst. Borås spelarena var väldigt stora smiley
En sådan glidtackling som Hannes gjorde smiley har inte setts sedan Hugo glidtacklade Petter när KB mötte Adolfsberg i någon cup i Örebro.

Hugo hade märken efter Petters dobbar i tinningen smiley
Jespers friskpark, direkt i mål smiley
11:an vill inte ta Hugo i hand och tacka för matchen …

Här är det tre eller om det var fyra spelare i Borås som inte villa tacka varken domaren eller KB för matchen utan smyger i väg till omklädningsrummet. Superdåligt gjort!
… och Borås ledare tjafsade på med domaren smiley