I onsdags var vi och såg Kumla – Hallsberg U16. Denna gång var det vekligen ett stekhett Närkederby. Detta Hallsbergslag spelar efter devisen ”Om vi bara gör minst ett mål mer än de andra så vinner vi”, riktig fart på skridskorna och pang på målet. Det här laget går väl upp i J18 nästa år och kommer att kampera ihop med Richard och hans kompisar där. Då tror jag en del 99:or kommer att få det tufft i konkurrensen.
Tror Richard gillar de här situationerna, tätt framför mål smiley han är inte så snäll längre!

Matchen var tät och jämn med ett visst övertag av Hallsberg hela tiden. Utom då denna andra period som verkar vara ett spöke som följer flera lag i Hallsberg. 5 minuter in i andra perioden fick Hallsberg en spelare utvisad för ”checking to the head” + att han så några väl valda till domaren och fick matchstraff. Men Hallsberg klarade den 5:an galant och efter det var det aldrig någon tvekan att segern skulle gå till Hallsberg kändes det som.

Härlig kille Gustav Pihlgärde, snabb på skridskorna och ett bra skott. Har inte sett en enda av J18-laget göra det han gjorde.

Tyvärr har Kumla svårt att ta stryk av Hallsberg och visade upp en ful och grinig sida när de kände att tiden rann ifrån dem. Bland annat blev en Hallsbergare nedslagen bakifrån över nacken av en Kumla-klubba. En slashing på Hallsbergsmålvakten när domaren tittade åt ett annat håll mm.

Richard får spela forward i PP-spelet. Är tuff framför målet och vågar står kvar. Är bara lite otur att det ännu inte blivit något mål på styrning.

Tyvärr fokuserade Hallsbergarna för mycket på domaren. Grundtänket från Hallsbergspubliken vara att de var på bortaplan och alltså har de domaren emot sig. Tänker inte orda mer om det men ingen är perfekt allra minst de ca 30 spelarna på isen. Kan ju bra tänka mig hur tråkigt det skulle vara om det inte kom någon domaren och blåste igång matchen för att domaren inte vill få så mycket ”skit” för något han gör på sin fritid och för att det ska vara roligt.
Det var nog knappt 50 cm smiley

Richard var riktigt bra idag. Hade några uppåkningar som kunde resulterat och några skott på mål. När Kumla i slutet tog ut målvakten för att försöka nå en kvittering så tror jag han var den ende i Hallsberg som fattade att Kumlas bur var tom. Han provade en lång lyftning men missade med ca 50 cm.

Om de rara Hallsbergspitbullmammorna som satt framför oss på läktaren ska jag heller inte orda så mycket om. Men i en frågesport om hockey tror jag inte de kommer att komma upp i så många poäng.

Ett kärt återseende för Richard, Hermansson smiley


Hallsberg U16lag är ett mycket skojigt lag att titta på.