Som vanligt i Hallsberg såg vi en rätt märklig match.

Hallsberg börjar som vanligt bra och gör en utmärkt förstaperiod och leder också med 1 – 0. Men så kommer då denna andra-perioden för Hallsberg och rullgardinen åker ner. Mycket märkligt.

Nu får bäste skytten i Hallsberg stanna kvar på blå linjen och skjuta i PP.
Powerplayet är ändrat och fungerar bättre. Dock inga mål.

Men det mest märkliga är att ju bättre det går för Mariestad desto otrevligare blir de. Både spelarna på plan och publiken. Man hånar motspelare och domarna. Det mest märkliga är att Mariestadspelaren som gör 5 – 3 målet blir utvisad för osportsligt uppträdande. Dåliga förlorare är en sak men dåliga vinnare är värre och mycket svårare att förstå sig på.

Inte riktigt nöjd med alla domslut smiley

Märkligt också var att det i Mariestadpubliken satt en domare (elitdomare enligt den pappa jag pratade med) och han var värst att håna spelare och sina domarkollegor.

Men Hallsberg har för dåliga avslut, puff mitt i magen. Inte som Mariestad, pang i krysset. Spelet fungerar annars mycket bra, när det nu fungerar…

Richard ångar på. Det går riktigt bra! Nu har han också borstat bort gentlemanna-spelar-stämpeln också. Han hade kunnat få göra div 2 debut med a-laget idag men valde att inte svika J18-laget.