I söndags var vi och såg ett riktigt hett Närkederby, i första och tredje perioden i all fall.

Snygga tröjor de vita (gillad Bofors vita tröjor bäst också)

Kumla mot Hallsberg är alltid heta tillställningar. Första perioden började verkligen bra. Spel som böljade fram och tillbaka och tuffa närkamper. Richard passade på att ge Kim Thunberg en riktig rumptackling (glöm inte att Richard har haft en revbensskada så man får ju ta till det man har smiley)
Vilken koncentration

Men så kom andra perioden och Hallsberg faller ihop som ett korthus. Hallsberg var ju bäst i första och där och då trodde jag att de skulle klara av att klå Kumla.

Man använder backen med det bästa skottet, kanske tom den bäste i laget, som center i PP. Ingen annan vågar tydligen står framför målet, eller ….

Tycker att coachningen var sopig, märktes väl i andra perioden. När det är så virrigt som i andra och allt PP gått snett varför inte ta en Timeout, lugna ner, kanske låta bli PP-femmorna och spela med en femma som känner varandra? 55 utvisningsminuter för Kumla smiley Bytena fungerade inte heller. Hallsbergarna kom ut fel eller inte alls. Hände ett par gånger att Hallsberg var för få på isen och att backarna kom in försent. Kumla hade ett antal överlägen på Hallsbergs blå av den anledningen. Mål 2 och 3 för Kumla är enkla bjudningar från Hallsberg. Andra perioden var helt enkelt bara fel för Hallsberg.
Full koll på Svidén, greppvänlig tröja smiley

Kumla spelar raggarhockey. Är snabba på skridskorna, det går fort och direkt på mål och så kan de skjuta, inget dribblande med pucken utan pang på.

Hallsberg kom igen i tredje och började ta kommandot igen men gör inga mål!

Hallsbergs bås är överbefolkat med tränare, läkare, coacher, skadade spelare, jag räknade till nio stycken, inte undra på att det blir rörigt. I Kumlas bås en (1) ledare.

Richard åkte på en riktig tackling på blålinjen (som den han gav Hugo en gång för länge sedan) hi hi smileysmiley

Hallsbergs PP är som sagt uselt, Kumla hade 55 utvisningsminuter (drar man bort Thunbergs 10:a är det ändå 45 ineffektiva minuter). Kumla sköt 50 skott och Hallsberg 20. Inte svårt att räkna ut vad Hallsberg behöver träna på.

Ett riktigt hett slagsmål och Kim #20 står lugnt och tittar på hela tiden smiley
Kim Thunberg har lugnat ner sig har nästan blivit en smokinglirare, men när man tror det drar han till med en 2+10 så är allt som vanligt igen. Man jag tycker nog att han har blivit bättre nu i Kumla och spelare mer hockey, får ut mer av sitt spel, använder sin fysik på ett bättre sätt.

Gamla kompisar smiley
Richard var mycket bra. Som han utvecklas smiley Han var faktiskt nöjd med sin insats själv! Åkte ut för en slashing, undrar vad den killen gjort för att få en sådan smäll, men den riktiga rundpallen missade tack och lov domaren.