KB:s första match i Ligacupen var mot ÖSK. Förlust med 0 – 8.

Trots de stora siffrorna var inte KB dåliga. Däremot så såg vi ett väldigt duktigt fotbollslag, måste jag erkänna, ÖSK. Annars började KB mycket starkt. Verkade väldigt taggade. Men – jag vet att man inte ska skylla på domaren – men Oskars brytning strax utanför straffområdeslinjen var glasklar, helt suverän, men domaren blåser frispark och 0 – 1 kom alldeles för tidigt, det hade gått 10 minuter bara.
Inget fotoväder idag heller smiley

Några anledningar till de stora siffrorna är också att i KB fattades 3 startspelare. Oftast finns det goda ersättare men man ersätter inte Ronaldo i Real Madrid, Tiago Silva i PSG osv hur som helst. C-J, Jesper och Ludvig, en viktig kugge i varje lagdel, var borta denna kväll. KB hade för kvällen därför ett nytt mittbackspar, igen. Oskar flyttade in från vänsterbacken och gjorde en jättebra match. Men det kan inte vara lätt att hela tiden få flytta runt spelare, nya positioner, men jag tycker grabbarna klarar det mycket bra, trots allt. Men kontinuitet kan vara viktigt, särskilt när man möter lag som ÖSK-elit.

Borde ha varit mål smiley tre KB-spelare på bollen och 6 ÖSK-spelare som tittar på.

Om ni nedan läser delar av ÖSK:s referat så ser ni att ”Laget gör en av de absolut bästa matcherna för säsongen med stor spelglädje, löpvilja..” typiskt att årets match blir just mot KB. Om sedan Adam Bark, nr 10 i ÖSK, tre mål för kvällen, hade debuterat för ÖSK nästa match i stället så kanske inte siffrorna runnit iväg så mycket. Inte för att KB hade vunnit men 8 – 0 var i mesta laget.

KB hade en boll inne. Hugo hoppade mycket högre än målvaken men varför dömdes målet bort? Jag förstår att Örebro protesterade, de skämdes väll över försvarsinsatsen, 3 KB:are först på bollen.

”Så här skriver ÖSK: ÖSK U17 begav sig igår till Karlskoga för premiär i Ligacupen. ÖSK hade en bra dag på jobbet och vann mot KB Karlskoga med hela 8-0. 99: orna har gjort många bra matcher under säsongen och torsdagskvällens kamp borta mot KB Karlskoga var inget undantag. Laget gör en av de absolut bästa matcherna för säsongen med stor spelglädje, löpvilja, omväxlande passningsspel och stor aggressivitet. Hela laget spelade strålande fotboll, med många individuella spetsprestationer. Adam Bark som gjorde sitt första framträdande i ÖSK-tröjan svarade för en för en briljant match.”

Adam Bark, 17 år, har denna säsong spelat med Sturehovs div-3-lag. Lägg det namnet på minnet!

En rättvis vinst för ÖSK men alldeles för stora siffror.