Sista matchen tillsammans, eller …

Vi som har varit med och tittat har tyckte det har varit kul!

Så kom då dagen och matchen som vi fruktade. Motståndare var det förfärliga laget NIK Karlstad. Stora och fula. Förra året skulle BIK ha mött dem i sista matchen i serien men NIK drog sig ur efter skandalscenerna i matchen mot Örebro, där NIK-spelarna räckte fingret mot publik och domare bl a.

Hugo nedlägger NIK:s störste smiley#23!!!

Hugo rusade på som han har gjort ett tag och bara körde på, formtoppen håller i sig. Richard har lite svårare då det blir två matcher på raken men han kom igång och spelade en kanonfin hockey han också. Richard var heller inte rädd för det stora fula NIK-spelarna utan tacklade på och tog för sig.

Hugo spelade jättebra, slet och jobbade som vanligt (börjar bli sôligt att skriva det hela tiden) slet fram ett par mål och fick också två assist. Richard slet på och jobbade sten hårt i försvaret (börjar bli sôligt att skriva det också hela tiden) stor, stark klippa där bak. Hoppas du tar med det till Hallsberg Richard!

Femman är rakt bakom Hugo, det kan inte ha varit en regelrätt tackling smiley

I mitten av andra perioden stannade hela hallen till ett antal sekunder. Hugo håller på att åka sig till ett friläge på högerkanten och får (enligt Niklas, säger domaren alltså enligt Niklas) en regelrätt tackling och dunsar rejält in i första stolpen och sedan sargen. NIK-spelaren satte klubben i midjan bakifrån på Hugo och tryckte till och benen bara försvann på Hugo. Farmor och undertecknad var på väg ner på isen för att göra upp men vi hejdade oss.

Direkt efter smällen på Hugo sätter Richard upp en NIK-spelare rejält i sargen, står upp för kusinen!

Först trodde vi att hela pojken gått sönder men sedan får de upp honom på skridskorna och då håller ju i alla fall benen, tänkte jag, och sedan ser det ut som armarna är med också. Hugo tog av sig hjälmen och lade sig på bänken längst bak. Efter en stund sticker hans mörka kalufs upp mellan killarna som står och väntar på byte och efter ett par byte till så ser jag Hugo stå upp med hjälmen på och jag säger till hans pappa: ”Han tänker spela igen”!!!

Skapar sig ett par frilägen till när han spelar ett par byten efter smällen men får inte till det.

Japp, ut på isen i ett virvelvindstempo igen, kommer Hugo. Men när tredje perioden ska börja kommer han inte ut på isen då ryggen känns för mycket. En ond rygg och en pajad tand, men Hugo skulle ju till tandregleringen idag så det gör inte så mycket. Bra planerat. Resten av perioden agerade han uppmuntrande båsvakt.

Efter en gastkramande tredje period kunde BIK göra segermålet när det var drygt 4 minuter kvar, fyra minuter som kändes som 44!

Blev kanske mycket Hugo men det finns ju en anledning till det idag …

Sista bilden av BIK på väg av isen, eller …

Båda killarna kan gå av isen idag och var mycket nöjda med sina insatser idag och med hela säsongen.

Hela laget ska ha beröm för matchen mot Nor. BIK är väl värda vinsten!!!

Slut för denna gång och jag saknar det redan, men har vi tur får vi snart stå borta vid konstgräset och frysa, ishallar har ju i alla fall tak!

Har de verkligen varit så här små smiley