När superkedjan hoppade in på isen i sitt första byte och tryckte tillbaka FBK i egen zon och raskt vaskade fram 3-4 målchanser tänkte jag – oj, kommer det att bli en så´n match!

Första bytet, 3 målchanser för superfemman smiley

Nästa kedja som kommer in ordnar en utvisning som FBK raskt förvaltar och gör mål på. Nästa kedja in, och innan Hugos kedja varit på isen mer än ett byte, leder FBK med 2 – 0, tiden är då 3:12. Då tänkte jag – oj, kommer det att bli en så´n match! Hugo åker ut i 4 minuten för en charging och då kändes det inte bra på BIK-läktaren. Oj, kommer det att bli en så´n match smiley

Missat friläge!

Direkt när Hugo kommer ut från utvisningen får han en öppnande passning och en supermålchans men missar, kom nog för nära målvakten. På detta sätt pågick matchen så vi stackare på läktaren behövde periodpauserna vi också för att få ner pulsen.

Superkedjan öppnar sedan målskyttet med Anton som målgörare och assist på Hugo och Ville.

När andra perioden är slut har BIK kvitterat till 3 – 3 och det känns som det finns en rejäl möjlighet att vinna över FBK.

4 minuter in i tredje perioden gör David Lilja 4 – 3 och pinan börjar. Oj vad vi tittade på klockan och önskade att den skulle gå lite snabbare. För att öka på spänning i matchen för publiken spelade BIK inte med fullt lag särskilt mycket efter målet i tredje perioden, 7 utvisningar.

Tätt på bänken smiley

Notera att Hugo åkte ut för diving. Han sa något åt en FBK:are på isen och när han vänder och åker till båset för att byta slår FBK:aren Hugo över skridskorna bakifrån och Hugo dimper i isen – och åker ut för diving, FBK:aren åker ut för slashing. Vi nämner inget om domarens insats idag mer än att den var aningens ojämn.

Men BIK höll ut och vann mot FBK, vilket vi nog kan säga att FBK absolut inte var nöjda med men segern var absolut rättvis.

Hugo var mycket bra idag, slet och kämpade. Även kedjekompisen Ville var bra, tror nog att Ville var bäst på plan. Oj va han kan när han vill!

Tyvärr åkte en BIK-spelare på en tackling, en tackling som kom väl sent, i ett moment där han vänt ryggen till spelet och skulle byta. Han fick tillbringa eftermiddagen på akuten med ont i ett skulderblad. Tack för det FBK – sluta gnäll, ni kan ni också.