Detta kunde ha blivit en riktigt skojig hockeykväll med två jämna lag som spelade en fartfylld, om än kanske inte så tekniskt briljant hockey, men i alla fall ett böljande spel och spännande, detta då lagen också hela tiden följdes åt i målprotokollet. Men kvällen förstördes rejält av dess enögda eller blinda, urkorkade, blåsta, otrevliga jämrans knäppskallar till Örebro-föräldrar. Man undrar vad de går på!! Herre min je!! När den snorkiga mest otrevliga benranglet till blondin säger, när Hugo blir utvisad för andra gången (en förövrigt horribel utvisning), ”ha, han sitter snart där igen” på ett så obehagligt illvilligt sätt undrar man vad de håller på med Örebroarna. Av kommentarerna efteråt förstår man att de tycker att de har kommit till obygden, rena wilda western, låååååångt från det kultiverade och civiliserade Örebro. Jag tror jag s…r smiley

Hugos mål!
Så synd att våra pojkar inte kunde knäppa dem på näsan. För BIK var bättre än Örebro sett över hela matchen. Örebro tog ledningen med 1 – 0 men Hugo kvitterade i ett PP. Sedan dunkade Lindgren in 2-1, också i ett PP och David Lilja gjorde 3-2 också i ett PP! Där kunde BIK ha stängt matchen och lugnt spelat hem vinsten och 3 poäng. Örebro är ju rätt så ofarligt egentligen i sitt spel, t ex har de bara gjort 2 mål i PP vilket ger procentsatsen 6,67, men det finns ett läge som man inte får släppa till när det gäller Örebro och Emil Ek och det glömde BIK. Istället för att spela kallt och hålla tätt gick man för ett fjärde mål och öppnade för en snabb kontring. Kvitterat 3 – 3 och förlängning. Kontringsspel är Örebro och Emil Ek suveräna på.

Emil Ek! Kan inte låta bli att imponeras av honom trots att han är både Kumling och Örebroare smiley

En oavgjord förlängning, där Hugo åkte på en horribel utvisning, kan hålla med Örebroarna om att domare var kass där, men killarna höll tätt och det blev straffläggning. Straffläggning är ju rena lotteriet. Örebro har ju Emil Ek och Gustav Bågenvik vid dessa tillfällen och de fixade poängen till Örebro. Vi undrade över vad Örebro skulle vara utan Emil och Bågen!

Superfemman saknade sin vänsterback. Blev inte så många uppspel från backarna. Det var också många lägen för backskott.


Hugo rev och slet och stångades och tog i med Örebroarna!
Hugo var lite försiktig i början men kom igång och visade att storformen satt i också idag. Med tanke på hur Örebroklacken gapade om honom måste han ha varit helt strålande smiley. Han har också blivit mycket smart och taktiskt. River, sliter och jobbar. Stundtals mycket fint spel av laget men att det är så jämrans svårt för BIK:arna att få in pucken i mål. Idag tycker jag verkligen synd om BIK Karlskoga-laget.

Davids straffmål!
Till Örebro föräldrarna vill jag bara säga att -Detta är hockey för pojkar födda 1999, det är inte OS-final eller något liknande (man uppför sig inte så som Örebro-publiken gjorde under en os-final heller i och för sig). Som ni uppförer är det inte ok. Dåliga förlorare är en sak och dåliga vinnare en annan men ni är sopiga hela tiden. Att ni inte skäms som ni skriker och över vad smiley

He, he släktträff i Nobelhallen smiley