IK började bra och tog ett fast grepp om matchen. En liten paus när Hugos utvisning skulle klaras av, men det gick som en dans. Kändes rätt så säkert. Väntade bara på målen, och de kom, men av Örebro. I BIKs väldiga press blir de två snabba kontringar som resulterar i mål. Emil Eks kedja. Den kedjan var egentligen den enda som hotade. Resten av laget spelade försvarsspel. Örebro hade också sin suveräne målvakt Gustav Bågenvik i målet idag.

Märkligt att BIK Karlskoga som verkade ha ett suveränt spelövertag på Örebro, särskilt i första perioden, kan förlora skott statistiken med 40 – 22. Eller kan det helt enkelt vara så att BIK skjuter för dåligt, över mål och vid sidan av!

Örebro är ett kontringslag, inte ett spelande lag. De kan inte föra matcherna. Som exempel kan man ta den utvisning som Hugo fick, 5 minuter, de är inte ens nära att göra mål. Men ge dem en kontring och de är vassa som synålar.

Kompisträff i Bernh Arena smiley

Hugo var ok så länge han fick vara med. Kanske lite övertänd. Första utvisningen redan i första bytet. Han håller inte med domaren om att matchstraffet var ok, head-butting. Ingen på läktaren där vi satt såg vad som hände. Känns som #12 är välkänd även i Örebro. Jag tycker nog lite synd om Hugo, ska man ha matchstraff ska det vara för rejälare grejor. Tittar man på bilderna så har Hugo huvudet där men det är Emil Ek och han är smart/ful nog att lägga sig lätt. Hugo! Du måste bli smartare! För även om utvisningen var fel så var det här vad domaren såg smiley

Oj va man kan trilla lätt, sedan spelade Emil resten av matchen, men inte Hugo.

Glädjeämnet för kvällen är Richard och Richards sammarbete med W Lindgren, ett superbackpar. Känns som det samarbetet är bra även för Lindgren. Inte många fel ikväll för dem båda. Men låt dem komma till skott mer!

Sammanfattning. BIK Skulle ha fixat en seger ikväll. Hugo skulle fått spela hela matchen. Richard och Lindgren bäst på plan.

Fotoförhållanden i Berhns Arena: bra ljus men för mycket plexiglas, därför inte så mycket bilder.