BIK Karlskoga J18 – Sunne 5 – 4 (1-1, 1-2, 4-4, 1-0)

Vi hade en förhoppning om seger ikväll. Sunne ska ju inte vara så väldigt svåra för BIK att vinna över. Stryker vi de två första perioderna var det en bra kämpamatch från BIK:s sida. Att de ska ha det så svårt att börja spela från första nedsläpp. Andra perioden var olidligt spännande, första perioden hoppar vi över.

Någonstans därinne i högen är Hugo smiley

Det börjar som det brukar. Sunne tog ledningen i första perioden men BIK kvitterade 42 sekunder senare. Suck, skönt med periodvila och vi hoppas BIK hittat farten under skridskorna när de kommer ut till andra perioden.

Andra blev en rysare. 4 utvisningar för BIK under loppet av 5 minuter, i minut 5, 8:22, 9:11, 10:48! Lite för många 3 mot 5 lägen för Sunne. BIK reder ut utvisningarna men släpper sedan in 1 – 2 strax efter. Förutom de dåliga powerplayen av Sunne missade Sunne också en straff i 19 minuten och hade en puck i mål som inte domaren såg.

Straffräddning!

Kom igen nu BIK ,säger vi i publiken inför tredje perioden, sätt två snabba så vi kan andas ut. Någon stans gick det fel och Sunne sätter två snabba i början av tredje. Nu är det kört! Men BIK kommer igen, eller kanske igång, och äter upp Sunnes försprång, äntligen lite hockey med passningar som hittar rätt och fart. Kvitteringen sätter BIK 19:48.

Efter 1:21 i förlängningen sätter Jack Khabunram (jisses för att vara speaker) BIK:s segermål. Stackars Sunne!

5 – 4 målet smiley

Hugo då, han jobbar på och gör det han ska. Känns rätt så het. Spelar också boxplay. Fixar på egen hand ett par vassa chanser i en i en förövrigt rätt så chanslös match. Alldeles för många skott går över och/eller vid sidan om.

En av Hugos chanser smiley

Grabbarna ska ha rejält med beröm för att de orkar vända ett 4 – 1 underläge till vinst! Men börja spela redan i förstaperioden så slipper vi sådan här nervpirrande matcher.