Örebro-killarna genonförde en verkligt fin turnering och även om de inte gick vidare måste de vara mycket stolta över sin insats. De var bara 1 mål och några sekunder ifrån att vi fått se dem i Nobelhallen.

Örebro – Bohuslän/Dal 5 – 0
Supersäker vinst för Örebro

Hälsingland – Örebro 2 – 3
Här vände Örebro ett underläge med 2 – 0 till vinst

Medelpad – Örebro 1 – 2
Vinst för Örebro i förlängningen. Medelpad kvitterade när det bara var 30 sekunder kvar av ordinarie tid. Tyvärr betydde den här tappade poängen att det inte blev Nobelhallen i november.

Västmanland – Örebro 4 – 1
Ytterligare en bra match av Örebro. Siffrorna rann iväg i slutet av matchen då Örebro kämpade på för att i första hand nå en kvittering. Västmanland spelade mycket bra. De forecheckade stenhårt, med 2 forwards, hela matchen, högt upp i Örebros zon. Örebro stördes på så sätt hela tiden i sina uppspel. Men med lite flyt och ett tidigt mål hade Örebro kunnat vinna denna match.

Örebro – Jämtland/Härjedalen 4 – 0
Denna match van Örebro lätt.

Efter matchen mot Jämtland/Härjedalen packade Örebro in sig i bussen för sin 8 timmars resa hem till Örebro samtidigt som man spänt höll koll på resultatet i den sista matchen mellan Medelpad och Hälsingland. Ett poängtapp där för Medelpad och Örebro skulle gå vidare. Hälsingland ledde med 1 – 0 tills det var 1 sekund kvar av första perioden. Sedan hände inget mer förrän Medelpad satt sin 3 straff och därmed vann matchen och tog sig till slutspelet i Nobelhallen. Tack och go´natt Örebro men som jag skrivit tidigare: en jättebra genomförd turnering av Örebro.

Richard fick inte en minuts istid men var ombytt och uppvärmd till varje match. Örebrocoaching? Det var 6 ytterligare spelare som var bänkade i stort sett hela turnering. 4:e kedjan användes endast en kort stund i första matchen på fredagen.

En svaghet hos Örebro, och som skulle ha märkts ännu mer i slutspelt, är att det i stort sett är en kedja som räcker till. Anton Johansson och hans kedjkompisar hade nog minst 50% av istiden de här matcherna.