I söndags spelade KB-p99 DM-final för tredje året i rad och för andra året i rad mot Karlstad BK. Förlust med 2 – 1. Inte helt rättvist tycker jag.

DM 2:an 2014 p-99

Förra året var det en mycket klarare förlust med 3 – 0. Efter semifina vinsten mot Carlstad United häromkvällen var våra förväntningar mycket stora. Inte minst för att KB mot United hade spelat ett strålande suveränt härligt fint spel. I första halvlek fanns inte tillstymmelse till spel från KB:s sida. Laget backade hem och spelade antagligen taktiskt perfekt men eftersom inte KBK kan spela fotboll så blev det ett tjongande fram och tillbaka. Kanske bollinnehavet var 80 – 20 till KBKs fördel.

Mer hårda tag än skönspel, här får Jakob en spark i baken eller ryggen, hög är den i alla fall – foten på KBK:aren

Hugo var taggad till tusen så inställningen var det inget fel på. Men det var inte många gånger han kom loss på sin kant, han som lekt med United som han ville. KBK tar helt rättvist ledningen med 1 – 0 och det blir halvtidsresultat. KB kommer inte ut som ett nytt lag i andra halvlek men lyckas ändå snubbla in en kvittering tidigt i halvleken. Stundals får man en glimt av det fantastiskt fina spelet som KB kan och då hänger inte KBK med alls. Men tyvärr bara glimtvis. Men ju mer tiden går desto större hopp tänds i KB-publiken. När det är 10 minuter kvar vaknar KB verkligen till och börjar spela boll riktigt snyggt men tyvärr som så ofta händer när man ligger på sticker KBK upp och gör 2 – 1 när det är 3 minuter och då är det för lite tid kvar för att reparera skadan men KB spelar ”ända in i kaklet” som Gordon säger.

Just där och då hade medaljen ingen betydelse

Vad som gick fel vet jag inte men de stunder KB fick igång spelet stod KBK:s tunga tröga spelar bara och tittade på. Hugo försökte och försökte och gjorde nog vad han kunde. Ingen var väl direkt dålig men ingen kom heller inte upp i sin normala standard.

Jesper på väg tillbaka.

Ett glädjeämne fick vi dock. Jesper gjorde säsongsdebut och visade vad han kan en liten stund men ännu håller inte knäna för en hel match. Han är efterlängtad.