KB spelade DM-semifinal mot Carlstad i torsdagskväll. Matchen började rafflande med mål av Jacob efter 1 min, snygg lob över målvakten som kom ut helt fel. Några minuter senare fladdrar Hugo i väg på sin vänsterkant och slår ett iskallt inlägg till Andreas, 2-0 efter 4 min. I 7 minuten reducerar Carlstad till 2-1 och vi tänker att nu kanske detta broiler-lag börjar komma igång men nej, Hugo far iväg igen och denna gång passar han inte, 3-1 till KB efter 8 minuter! 4-1 gjorde Jacob på samma sätt som sitt första, lång passning och målvakten helt fel ute och en snygg lobb av Jacob. Det målet kom när det bara var minuter kvar av matchen. Vilken känsla Jacob.

1 – 0, gick så fort att jag inte hann med. Ingen annan heller smiley

2 – 0 passning av Hugo.


3 – 1 Hugo målskytt. Då har bara 8 minuter gått av matchen smiley

Detta var det väl ingen som egentligen trodde att KB skulle klara av! KB har nämligen mittbackskris, bland annat är CJ borta borta resten av säsongen. Men Ikbal, som inte spelat med laget nästan något i år, i alla fall inte som mittback, och högerbacken Arvid går in som mittbackar och knäpper igen. Suveränt mittbackspar, igen, hos KB! Arvid är en riktig krigare. Blev fult påsprungen i av en Carlstad-spelare som bara satsade på Arvid. Arvid gick av, drack lite vatten, spottade ut lite blod, fick en klapp i baken av pappa och var ”fit for fight” igen.

”Det var ditt fel, nej ditt fel, nej ditt fel …..” smiley Nä, det var Hugo som var bra!

KB började bra, kontrollerade matchen hela tiden. Spelade över hela planen och använde verkligen Hugo på vänsterkanten. Andra halvlek började avvaktande och man missade Hugo på kanten. Men det var aldrig någon tvekan om vilket lag som var bäst och att vinsten för KB var helt rättvis. Lucas gjorde två suveräna, och kanske avgörande brytningar i andra, det blev ett gult kort av det smiley

De två största kämparna (förutom mittbackarna då) Edvin och Hugo faller i tur och ordning efter krampkänning. Hugo fick inte sin känning förräns i sista försvarsruschen på kanten och missade kramkalaset efter att domaren blåst av matchen.

Domaren var förövrigt Karlskogas ”Lilll-Erik” Erik Thelander som inte är så liten längre, en mycket duktig domare.

Hemma/borta-tröjor för ledarna också smiley

Hugo var suverän i denna match. Började på vänsterkanten och där utnyttjade laget honom också. Han flyttade runt en del beroende på byten och spelade höger- och mitten-mittfält också. Han gjorde en suverän brytning på en rätt så fri Carlstad-spelare när jag trodde Hugo såsade runt i mittcirkeln. Hur han hann nere till ytterkant på straffområdet fattar jag inte? Med mycket beröm godkänt för Hugo ikväll. ”Vad har di matat Hugo med” frågade Roland Funke! Som som vanligt var mycket imponerad av Hugo.

Hugo med kramp och C-J på väg!

Att KB vinner denna match, enligt mig, beror på att KB är ett lag och när KB uppför sig som ett lag på planen kan de slå de flesta andra lagen. Se på Carlstad efter första målet hur de slår med armarna och skyller på varandra. När Hugo i slutminuten går omkull med krampkänning är det C-J som rusar fram för att hjälpa honom. C-J är långtidsskadad och kan inte spela på 3 månader, Jesper har inte fått spela på hela året för sina knän, men de är ändå där, tittar och hjälper till. För vad kan det annars beror på att Carlstad har 6 man med i Värmlandslaget och KB, som går till DM-final för tredje året på raken, bara har 1 spelare med smiley

Grattis grabbar i KB men glöm inte att tacka ert suveräna ledar-team. De har en mycket stor del i era triumfer. Coachingen är suverän, som när Hugo har känning av något och vill byta, han får då order (tror det var Gordon) ”Gör ett mål först så får du byta”! smileysmileysmiley Inte undra på att grabbarna pinnar på!

KB:s vinst var helt rättvis. Carlstad United BK hade inte många chanser. En del hörnor och en riktig farlig chans där David suveränt tippade bollen över ribban. KB hade 2 målchanser där Carlstad-spelare rädda på mållinjen.

Nick-räddning på mållinjen av Carlstad-spelare efter KB-hörna.

Sug på den förlusten Carlstad United BK som vill vara Värmlands största lag med 6 spelare i Värmlandslaget. Idag hade ni inte en chans. KB ställde alltså upp med 3 00:or och ett för kvällen nytt mittbackspar, skäms Carlstad.

Nu blir det final söndag den 17 augusti mot Karlstad BK (trodde Niklas men det finns inget resultat klart ännu mellan Kristinehamn och Karlstad).

Väntar med spänning på Oves referat.

Å det är skrivet och publicerat, se ovan.