KB har varit i Helsingborg fredag till söndag och spelat EskilsCupen.

Tyvärr har det inte gått så bra, resultatmässigt, för KB.

Första matchen blev förlust mot Kristianstad med 3 – 1. KB öppnar starkt och tar också ledningen men blir efter det försiktiga och passiva. KFF var större och starkare och ville mer. Hugo löpte på sin kant men fick inte till mycket.

Nästa match var mot ÖSK, tänk att åka så långt och så få möte ÖSK, vinst i den matchen med 3 – 0.

Tänk vad lite motivering kan göra. KB kom ut till matchen mot ÖSK som retade tigrar. Jobbade på varje boll. ÖSK såg nästan rädda ut. 1 – 0 till KB efter 5 minuter. Efter ledningsmålet blir det lite slött igen. Men något sa Gordon i halvtid för i andra var det full fart igen. Hugo spelade andra halvlek mitten på mittfältet. Vann boll och serverade till höger och vänster. Tyvärr missades målchanser för ca 5-6 mål till. Men vinst med 3-0 mot ÖSK duger. Hugo målskytt.

Match mot Bredaryd. Nu gäller det, poäng så är det kvalplats till A-slutspelet som gäller.

Hugo ”Zidane” WH börjar på mitten på mittfältet. Första 10 min är spelet avvaktande från båda håll. KB har några heta lägen på fastasituationer. Edwin som inte mår så bra och avstått matchen gör ett test inhopp och petar in bollen efter ett fint inlägg från Hannes P. Hugo dominerar och är bra både framåt och bakåt. KB förivrar sig en gång och går upp med förmåga spelare och vips en kontring och 1 – 1. Resten av matchen är krig och nerver men KB håller 1 – 1 och slutar 2:a i guppen och får kvala mot Falkenberg om en plats till A-slutspelet.

Match mot ett grinigt och stöddigt Falkenberg som trodde KB var en lätt match. Falkenberg tar ledningen på en snygg frispark men KB kvitterar. Målet kom genom en snygg rusch av Hugo på kanten in med bollen i straffområdet och mål. Hit är matchen helt jämn och Falkenbergarna blir grinigare och grinigare och pratar med domaren. I en hörnsituation får KB:s målvakt bollen sparkad ur händerna och 2 – 1 till Falkenberg. KB kraftsamlar men släpper till en kontring och det slutar 3 – 1 till Falkenberg.

Söndagmorgon 08:00 b-slutspel mot Lund. Förlust där med 4 – 1 så nu åker KB hemåt.

Matchkommentarerna har jag fått från Niklas.