Med stora förhoppningar och stor oro åkte vi till Nobel för att se KB p-98 spela DM mot Villastaden. Förra matchen slutade 1 – 1 så vinst var nödvändig för att gå vidare till nästa omgång.

Nöjda KB-killar

KB börjar bra men faller tillbaka mer och mer under första halvlek. Hugo fungerar inte bra i första. Hamnar mellan det offensiva och det defensiva spelet och springer i ingemansland smiley Villastaden tar över mer och mer och KB verkar vara fastvuxna i backen. Väntar och ser var passningen kommer istället för att springa och ge alternativ till bollinnehavaren. Men KB tar ledning med 1 – 0. Staffsituationen: ”Nä, inte tog jag med handen”

KB börjar kanonbra i andra halvlek. Hela vänsterkanten, Hugo och vänsterbacken, är utbytta. KB spelar nu över hela planen och spelet flyter. Efter 10 minuter kommer Hugo in igen och får spela mitten på mittfältet. Börjar som Bambi på hal is men kommer igång mer och mer och drar upp farliga anfall och det verkar som KB är på gång – då gör Villstaden 1 – 1. KB fortsätter hålla i bollen och spela snabbt över hela plan. Villstaden blir pressade och en back tar bollen med handen och det blir straff. Men Carl B missar men lyckas tillslut sätta returen.

3:an nickar Oliver snyggt in efter en rejäl KB-press och KB hade bud på flera mål. Flera rejäla missar av KB, kanske 2 – 3 mål till skulle man ha satt i slutet på matchen. Tyvärr kan sådan här oskärpa kosta i en jämnare matchen än den i kväll.

Villstaden var rätt så kass som lag. Dålig teknik och passningsspel men de har en kanonduktig målvakt! Tacka honom Villstaden för att det ”bara” blev 3 insläppta ikväll. En av de bästa i KB är den från 00-laget inlånade målvakten David (Kim är skadad – brutet ben)

Hugo var rätt medioker i första. Kom in i spelet i andra och fick börja jobba och hade de varit som i hockey, tre perioder, hade han varit bäst på plan. Tyvärr blev han utskickad på högerkanten när det var lite kvar av andra halvlek men höll sig trots det kvar och var bra med i spelt. Första halvlek knappt godkänd för Hugo, andra halvlek med beröm godkänt.

Vilket väder! Eller kanske ska jag säga, oväder smiley

Oron hade vi med anledning av de svarta molnen på himmel och vi fick rätt, regnet kom och vräkte ner i mitten på andra, där av inga bilder från slutet på matchen.