Till klockan 21:10, efter att ha varit och sett Matilda i Örebro, åkte vi ner till Stora Valla för att se DM-kampen mellan Degerfors och KB-p99 i en förhoppning om att vädret skulle hålla sig och att KB:s spel skulle vara så kanon som detta laget verkligen kan prestera.

Mörkt, mörkt såg det ut i första halvlek
… men, Degerfors öppnade upp snabbt och hårt (lite fult också) och körde sin Degerfors-modell, rusa på allt och slå långa bollar bakom backlinjen på KB. DIF lyckades. KB fick inte igång något spel överhuvudtaget och var knappt tvåa på bollen. Hela laget gick på kryckor och Hugo verkade som han hade två träklossar till fötter. Tack vara de två suveräna mittbackarna och en stabil målvakt gick vi till halvtidsvila med resultatet 0-0.

Edvin och C-J, suveränt mittbackspar smiley
Genast när andra halvlek drog igång inträffade en liten fadäs! Klockan var ju 22:00 och det hade börjat regna, rejält, så det var rätt så mörkt ute. Då slocknade el-ljuset. En timer slog av ljuset exakt 22.00. KB-publiken tyckte att detta var WO och 3 – 0 till KB då det verkade vara det ända sättet KB skulle kunna vinna matchen på smiley

Degerfors-grabbarna gick in och värmde sig medan KB stannade kvar ute och lattjade med bollen och varandra. Helt plötsligt såg vi Hugo slå snygga passningar, ta emot boll och också trixa. Spänningen släppte verkade det som.

Hugo har startat ….
Så drog matchen igång efter uppehållet och det började ungefär som det slutade innan, men, så kom då genidraget från KB-bänken. Hugo drogs ner från forwardspositionen och spelade defensiv- mittfältare men offensivt. Hugo hjälpte de centrala mittfältarna, han tog i och med förändringen i positionen bort DIF:s duktige nr 20, med både justa- och ojusta metoder. Andreas blev ensam forward och växte till en gigant på DIF:s planhalva.

Första målet
Matchen vände och KB gjorde 2 snabba mål och avslutade det hela sedan med att göra 3 – 0. Laget spelade sin propaganda-fotboll där bollen går som på ett snöre:
Oliver gjorde helt plötsligt inte ett fel
Arvid gjorde ett par avgörande brytningar
Hannes kom igång med sina löpningar på kanten
Berk började hitta rätt med sina passningar
Andreas – som sagt – visade varför han spelar i Värmlandslaget
Hugo hade helt plötsligt två fotbollsfötter och var en gigant på mitten på mittfältet
Carl-Johan och Edvin inte en miss av dessa två supermittbackar på hela matchen
David i målet gjorde ingen superräddning men var lugn och trygg och stod där han skulle stå

Vinst till slut
Så enkelt kan man vända en match, men om DIF gjort ett mål eller två, vilket inte varit konstigt som matchbilden så ut i första halvlek, hade de varit DIF som stått som slutsegrare.

Dåligt med bilder mot slutet då det var för regnigt att ha kameran framme. Tyvärr.