Tommy rapporterar från Sunne:

”Slutresultatet blev 6-2 till Sunne (2-1; 2-0; 2-1) och skottstatistiken blev 35 Sunne och ÖHU 24. På det hela taget var det en välspelad match och högt speltempo, framförallt från Sunnelaget som var mycket duktiga skridskoåkare. Med ett bättre försvarsspel från ÖHU:s sida hade förlusten sannolikt blivit mindre stor. Nu gjorde Sunne ”bara” 5 mål men eftersom en ÖHU-back gjorde ett självmål (och var på väg att göra ett till) så blev det 6-2. Som vanligt så skötte sig Richard väl (försökt vara objektiv) och han var inte på isen vid något baklängesmål. Den spelare som var ”inlånad” från ”Elit” var på isen vid 4 av baklängesmålen, gjorde ett mål, ett självmål och blev utvisad 3-4? gånger. I den här matchen hade laget spelat bättre utan denna ”inlåning”. Dessutom ansträngde han sig inte så mycket när han var på isen så han behövde nog inte duscha efter matchen (lite elakt, men ligger nära till hands att tro). ÖHU;s backar måste lära sig att hålla sina backpositioner när det är spel i såväl egen zon som i anfallszon. Vid flera tillfällen i dagens match blev Richard lämnad ganska ensam.

Ett i mitt tycke märklig grej inträffade när det var drygt en minut kvar av matchen och ställningen var 5-2. I det läget tog Sunne ut målvakten och spelade med 6 utespelare. Visserligen lyckades de göra ett mål i slutsekunderna

En liten ”incident” inträffade när vi kom fram till Sunne. Det är ju så att huvudtränarens grabb spelar back och deltar till och från i U16 Elits träningar och ass tränarens grabb är ju ”huvudmålvakt” i laget. När vi kom fram till Sunne visade det sig att båda dessa grabbar glömt att ta med sina skridskor från Örebro så de fick sitta overksamma på åskådarläktaren och bese matchen och betrakta sin blunder. Som tur är, är det ju inte så ofta som en hockeyspelare glömmer sina skridskor inför en bortamatch.”