Örebro U16 slog i lördags Nor med 8 – 3. Helt rättvist. Om man ser till resultaten tidigare har antingen Örebro gått mycket framåt, vilket jag tror. Eller så har Nor gått rejält bakåt. Klart är att Richard verkligen har gått framåt. Idag gjorde han också mål, 2 – 0 -målet. Örebro var helt överlägsna Nor och målen trillade in. Fint klapp-klapp spel och disciplinerad defensiv. Det stod 7 – 1 när halva matchen hade gått.

Richards mål. Strax slår Nor-spelaren klubban i plexit smiley

När så Nor gör sitt första mål, 7 – 1, blir det kaos. Nor anser sig samtidigt bestulna på en utvisning och den missade utvisningen, vid 7 – 1 alltså, skulle tydligen ha vänt matchen åt dem. Efter det var det kaos. Enligt vad jag tycker var domaren var helt ok, missade en och annan utvisning, men det åt båda hållen.

Nor slogs ..

Innan matchen bröt ihop var det en hyfsat spelad hockeymatch men efter ca ½ matchen …. oj oj. Efter nästan varje avblåsning åkte en Örebroare i isen. Tillslut var man nästan lite rädd att någon Örebro skulle bli allvarligt skadad så illa, fult och vårdslös som Nor spelade. En putt med klubban eller en skridsko bakifrån. Rejäla smällar i ryggen, särskilt framför mål, när domaren och spelet var åt ett helt annat håll. Lille Cosmos slogs omkull varje gång han var på isen. Det som också retade Nor-spelarna var nog det att Örebroarna inte brydde sig. Inget snack, inget ge igen, inga protester till domaren och Cosmos reste på sig varje gång han skickades i isen och åkte till båset i god ordning och genomförde sitt byte.

Nor satt utvisade ..

Richard blev rejält nedslagen av en Nor-spelare med två raka högrar, gallret blev visst knögligt.

Nor slogs igen … nä det är inte Richard

Nor fick två matchstraff (?) men borde haft tre. Hade de fått de säger Richard att de inte haft tillräckligt med folk att avsluta matchen med utan fått lämna WO. En Nor spelare puttade till domaren två gånger, en gång på väg till utvisningsbåset och en gång på väg ut efter att han fått matchstraff.

satt utvisade …

En kul grej var att deras bindgalne 2:a skadade sig själv när han tacklades rätt fult och helt i onödan på blålinjen. Axeln fick en törn. Han fick senare matchstraff.

och slogs ..

Två (eller 3) Nor-spelare gick utan att tacka motståndare domaren och publik. En av dem hade dessutom en lite kul gest för sig. Samma gest visade en annan Nor-spelare när han fick matchstraff.

Fick matchstraff och hade en del konstiga gester för sig …

En bra sak var bra, när jag tjuvlyssnade på en hög med Nor-föräldrar och en av Nor-spelar som stod i hallen och pratade efter matchen, var de helt eniga i att ”Nu får det vara nog nu”. De mest korkade spelarna och även ledarna måste bort. De hade skämts över hur laget bar sig åt.

Bra jobbat Örebro som inte lät sig provoceras smiley

Ska inte Bofors spela mot Nor framöver smiley