Eva sammanfattar:

Matcherna spelades i 2 x 20

Värmland – Närke (Örebro) 1 – 1

Det var jämt de första 10 minuterna sedan började Värmland få igång spelet. När Värmland lät pucken gå mellan sina spelare for Närkingarna som små vantar. Det var Värmland för hela slanten, propaganda klapp-klapp-spel. Vi satt och väntade på att målen skulle börja trilla in. Men …. de små Närkingarna, gnetar sig kvar i matchen, sliter på, ger inte upp och vips kom kvitteringen. Då hade Max (Bofors målvakt som stod i mål för Värmland) haft 1 skott på mål under hela andra perioden och knappt sett en spelare i sin zon. Kanske en tavla av Max? Rättvist: att Värmland hade vunnit med 10-0.

Västergötland/Svart – Närke (Örebro) 5 – 0.

Vi konstaterar om denna match att Västergötland/svart var jättebra och Richard stod över denna match för Närke (Örebro). Tänk själv smiley

Rättvist: ja, i underkant för Västergötland/svart.

Västergötland/Gul – Närke 3 – 3

Här trodde vi på slakt, av Närke (Örebro) alltså. Å så började det också Västergötland flöt fram och spelade gör snyggt men blev övermodiga och så i mitten på tredje perioden händer detta vid resultatet 3 – 1 till Västergötland/gul. Kontringsläge för Närke och pucken till Johan Svidén 3- 2, oj så snyggt. Nedsläpp, pucken ner i Närkes zon, pang kontringsläge igen och Johan är kvar på isen, 3 – 3! Vilken lirare, jag har alltid gillat Johan Svidèn (Richards Kumla-tid alltså). Panik i Västergötlands bås! Johan får nämligen läge för ett mål till, men blir neddragen med en utvisning som följd.

Rättvist: Nej, vinst för Västergötland/gul med flera mål.

Rätt kul var att vi satt i Västergötlands supporter klack och kunde följa upp och nedgången, särskilt de sista kvidande minuterna från 3 – 1 till 3 – 3. Oj vad jag önskade att Johan Svidén fått göra sitt 3:e och Närkes 4:e mål smiley

Bohuslän – Närke (Örebro) 0 – 6

Vi stannade inte och såg denna match. Men vinst av Närke och ett mål av Richard. Rättvist: Ja

Men rättvist och rättvist och överlägsen och hålla pucken osv, det är målen som räknas i hockey.

Richard äger verkligen framför målet smiley

Sammanfattnings vis:

Närke (Örebro) klarar inte av att föra spelet men har ett bra försvarsspel och en kanonkontringsspelare i Johan Svidén. Närke spelar hockey som riktiga Närkingar, grinigt, gnälligt och envetet, ger aldrig upp. Har ett fantastiskt försvarsspel, men det har de ju tränat mycket på. Richard utnämner jag härmed till en av Närkes bästa, kanske den bäste, backen. Närke (Örebro) bör vara mer än nöjda med sitt lags insats!

Värmland spelar snyggt men ineffektivt och har en urusel defensiv. Eftersom de befinner sig till 80% i motståndarzonen kanske de inte tycker defensiven bör priorieteras men där förlorade Värmland en match mot Västergötland/svart (Västergötland gick från underläge 2-1 till vinst med 3-2 på de sista minuterna) och poäng i den oavgjorda mot Närke (Örebro). Hugo skulle absolut inte göra bort sig i detta Värmland, ibland behövs en spelare som vill ”skita ner sig”- jobba för laget alltså. Värmlands backar kan få vilken forwards som helst att jubla! Värmland kan absolut INTE vara nöjda med denna insatsen!

Snabbt nedtecknat av Eva, med reservation för siffrorna. Åsikterna står JAG för!