Lördag kväll blixtinkallades Hugo till match med J18 på söndag fm mot Hammarö. Skador och sjukdom gjorde att det var ont om spelare. Å pappa som inte trodde lilkillen skulle klara U16 när denna säsong började. J18, med mersmak!

– ”Vi har bytt plats Hugo, vi sitter längre bort!”

BIK Karlskoga ställde upp med 2½ kedja så Hugo fick mycket istid, också i boxplay och powerplay – vilket han inte duger till i U15. Han skötte sig kanon. Spelade efter sin förmåga, han är ju minder, lättare, oerfaren på den nivån. Men snabb, smart och listig som en iller. Stack också iväg ibland och försökte med det lilla extra.

Denna match var välspelad, spännande och rolig tills domaren lade sig i. I en väldigt konstig sekvens en bit in i tredje perioden där en BIK spelare gör sig skyldig till en förseelse som leder till utvisning, domaren blåser inte av spelet efter förseelsen förrän BIK har gjort mål i kontringen som följde. Han blåser först för mål men efter samtal med Hammarös ledare ändrar han sig och tar bort målet och visar ut Casper på 5 + 20 minuter för en slashing (och några väl valda ord). Sedan, efter att ha pratat med BIK:s ledare, lägger han till målet igen, och där kan vi väll säga att matchen gick åt h—vete. Tack domaren! Efter det skulle nog domaren kompensera Hammarö för målet och dömde ut BIK:are på löpande band. När en BIK-ledare frågade om han kunde döma åt båda hållen fick BIK:aren till svara ”ni leder ju”. Kanske skulle det varit bättre om han inte sagt något alls.

Hugo skötte sig utmärkt även i denna match och hade också en assist till det andra målet.