Richard spelade ju två matcher idag med 40 minuters mellanrum och här kommer några rader från ett ögonvittne till matcherna.

10.10 ÖHU – Färjestad U 16 Resultat 1 – 1 (19 – 41 i skottstatistik)

Det är bara att konstatera att Färjestads lag är ett nummer större än ÖHU. Duktiga skridskoåkare allihop och snabba i passningsspelet – pucken fick göra jobbet och man hittade varandra bra. Dessutom mycket duktiga på att ta emot passningarna vilket är något som forwards i Richards lag måste bli mycket bättre på. När FBK var i anfallszon så passade man bakåt till backarna vilket ÖHU inte gjorde vid något tillfälle i motsvarande läge. Egentligen skulle nog FBK kunnat få in fler mål men bra målvakt och hyfsat backspel (där Richard fick dra ett tungt lass och klarade detta bra) höll siffrorna nere. Vid flera tillfällen blev Richard ensam mot anfallande FBK-spelare men han lyckades ändå reda ut situationen. Mycket bra.

12.50 ÖHU – Surahammar U 15 Resultat 1 – 6 (12 – 42 skottstatistik)

Surahammars lag bestod av 11 utespelare och 2 målvakter, övervägande delen 98:or. Efter första perioden stod det 0 – 2 och jag trodde nog att ÖHU skulle kunna hämta upp detta underläge om inte annat så genom att trötta ut Sura-spelaren men si det gick inte. Efter andra perioden stod 0 – 6. ÖHU hade egentligen inte något spel utan de fick mest ”jaga pucken”. Surahammar hade ett hyfsat spel men det var tydligt att flera av deras killar var större och kunde ta för sig mera. Även detta ÖHU-lag skulle behöva kunna åka skridskor bättre och även passa mer. Det var mycket ”soloåkningar” i stället för passningsspel. Richard gjorde en bra insats även i denna match där han tog för sig i backspelet och gjorde dessutom några soloruscher och tog in pucken i anfallszon och i några fall avslutade han med skott på mål. Snyggt jobbat även om det inte kan avläsas i matchprotokollet.