Hej!
Har nyss kommit hem från en match som slutade med vinst för Örebro 3-1 (0-1, 0-2, 0-0). Skottstatistiken blev 45 till Finspång och Örebro hade 18. Första målet var lite av en sinkadus. Skottet tog på målvaktens axel (alltså ovanför ribban) Studsen föll bakom målvaktens rygg och in i mål. Andra målet var i powerplay och Richard noterades för assist. Tredje målet kom efter ett snyggt passningspel mellan ÖHU-spelarna. Richard spelade mycket bra och jag skulle vilja säga att Richard tillsammans med målvakten var bästa spelare i laget. Det var ”länge sedan” som jag såg Richard spela med så gott självförtroende och så starkt. Sannolikt tyckte tränaren också att Richard spelade bra för när ÖHU hamnade i underläge 5 mot 3 så kallade tränaren till sig Richard och Gustav B. (en annan back) och sa åt dem att ”spela tills ni kör i botten”. Efteråt kommenterade Richard tränarens ord med ”När han säger något sådant så visar han förtroende för hur man spelar.” Enligt Helén som förde egen statistik så var Richard inne på isen vid ett av skotten på mål (totalt 45 skott). Det var en bra spännande och juste match även om det blev några utvisningar. Som skottstatistiken visar så spelade Finspång bra (”ägde” spelet under långa perioder) och de hade några verkligen snabba och kvicktänkta spelare men ÖHU:s målvakt var på hugget hela matchen. Kul match för åskådarna. Även Richard var nöjd med matchen och sin insats (med all rätt). Nu väntar 5 dagar utan hockey för Richard. Han kommer säkert att känna sig rastlös.

Reporter/Tommy