Lördagsmatchen för Örebro och hockeyreporter Tommy rapporterar:

Sura vann med 4-3 (3-1, 1-0, 0-2) men skottstatistiken vann ÖHU med 46-36. Det är svårt för ÖHU att få till ett avslut. Sura fick övertaget tidigt i matchen – de gjorde sitt första mål efter 22 sekunder och deras andra mål gjordes 2.38 in på första perioden. Ingen smakstart för ÖHU. Det var först i 3:e perioden som ÖHU började spela bra och då framförallt de sista 10 minuterna. Idag var Kajsa med och spelade (tror inte att Richard spelat match tidigare med henne i laget) och var den ende som spelade bra i samtliga tre perioder – bäst i laget tycker jag. Richard var inte riktigt sig lik idag. Han brukar ju vara säkerheten själv men idag var det lite si och så med den varan. Stundtals mycket bra spel men dessemellan inte fullt lika bra. Har inte hunnit fråga honom vad som gjorde detta men jag tror att han inte heller själv var nöjd med sin insats. I de två första perioderna var det många missade passningar (inte så många från Richard dock) vilket gjorde att Sura dominerade spelet så ÖHU fick ”inget gjort” ens i powerplay. Matchen var i övrigt sjyst och inget ”tjafs” vid något tillfälle, varken mellan spelarna eller med domarna. M.h.t. storleken på ”gossarna” i Sura så hade de nog både 97:or och 98:or med i sitt lag eftersom det var en match i U16-serien. Frånsett att ÖHU först i 3:e perioden visade upp vad de kan så var det en underhållande match med många målchanser.