Richard spelade idag med U15 och de mötte Surahammar på dess hemmaplan. Slutresultatet blev 5-5 (1-2; 2-1; 2-2) och skottstatistiken 33-29. Det var en tuff, men juste match, där spelet hela tiden böljade fram och tillbaks. Man hade ”bara” fyra backar med sig så Richard och övriga backar fick ”dubblera” hela tiden. Som vanligt (lite tjatigt) gjorde Richard en bra match medan det andra backparet inte håll samma standard. Richard fick mycket beröm efter matchen av tränarna. De framförde detta direkt till Richard men också till Helén efter matchen och då hade de sagt att Richard var ett föredöme när det gällde hur en back ska spela och uppträda på isen. Kul att höra. Som vanligt gör Richard inte så mycket väsen av sig på isen utan han gör det man vill han ska göra; dvs. hans framgångsrika backspel kan inte avläsas i matchprotokoll. M.h.t. till det ”överfall” som Edda råkade ut för vid spel mot Sura så kunde man misstänka att det bli lika tjurigt nu, men matchen var väldigt juste och till och med domaren hade kommenterat detta till ÖHU:s tränare. Domaren visste vad han talade om för han själv råkade ut för matchens kraftigaste ”tackling” och föll som en fura. Den var inte avsiktlig utan sen ”Sura-spelare” kom i flygande fläng och domaren hann inte undan utan blev träffad. Efter ett kort uppehåll kunde han dock fortsätta med sin uppgift.

Som sagt en kul match även om det såg lite oroande ut i 3:e perioden då Sura snabbstartade med två mål som sedan ÖHU kunde hämta upp och få ett ”lika-resultat”.