Här kommer en rapport från rinkside av Tommy. Skuffar undan min analys för att ge plats åt den. Men ser bättre från rinkside så vi prioriterar Tommy.

Örebro – Hammarö 3 – 2 rapport från Tommy. Matchen slutade 3-2 (0-2; 1-0; 2-0). Kul att ÖHU vann. Skottstatistiken bekräftar att det var en jämn match 33-33. (Vilket lag som är vilket får var och en själv avgöra). Som vanligt spelade Richard bra även om det verkar tjatigt att säga så. Men Richard spelar ju egentligen aldrig dåligt utan det är snarare bra eller bättre. Richard åkte på en rak höger vilket föranledde en Hammarö-utvisning. ”Högern” var antagligen ett utslag av frustration av att aldrig få stå obevakad i anfallszon. Såväl huvuddomare som en av linjemännen fick puck på sig så det blev två kortare avbrott i matchen. Från mitt håll såg Hammarös första mål ut som en målvaktstabbe från ÖHU, eftersom målvakten stod helt på högra sidan av målet innebärandes att hela vänstersidan var öppen och oförsvarad och där kom skottet. Men som sagt, ÖHU vann och det var huvudsaken. ÖHU:s två mål i tredje perioden ”ramlade in” under periodens första 4 minuter. Richard var lite delaktig i 3:e (eller var det 2:a) målet genom att blå linjen passade han över till sin backkompis på andra sidan som sköt mot mål och en ÖHU spelare kunde göra mål på returen.”

Eva skriver: Idag var det Örebro – Hammarö på Trängen. Örebro kopplade ett rejält grepp på Hammarö i första perioden och tillbringade långa stunder i Hammarös zon men på något konstigt sätt lyckades Hammarö ändå göra 2 mål! Richard är stadig, lugn och säker på isen men men jag skulle önska lite mer temperament i hans spel! Våga! Andra perioden var rätt så händelsefattig, mycket skridskoåkning, spelet böljade fram och tillbaka och ett antal utvisningar som störde rytmen.

Tredje perioden blev bättre. Örebro tog ledning och då skruvade Hammarö upp tempot i jakt på en kvittering.

Richard tycker att det var en av hans bättre matcher denna säsong. Tydligen också så för laget. En taktiskt väl genomför match enligt Richard.