Matchreferat från matchen torsdag 19:00

Hej!

Det blir sena middagar när det är kvällshockey och man ska vara kock när man kommer hem. Kvällens ”måsten” är nu överstökade så här kommer en kort raport från ÖHUs match mot Kumla.

Slutställningen blev 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)till Kumla och skottstatistiken slutade 41 (Kumla) – 21 (ÖHU). Man kan nog säga att Kumla förde matchen men ÖHU spelade stundtals bra i sina anfall. Richard spelade bra (tyckte han själv också) men därutöver fanns mycket att önska av de flesta andra backarna (tyckte jag). Med bättre försvarsspel på flera ”händer så hade nog ÖHU kunnat vinna. Segermålet gjorde Kumla i 3:e periodens 17:e minut, vilket var lite snöpligt. Vid 18:42 i 3:e perioden tog ÖHU ut målvakten och spelade 6 mot 5, men tyvärr så hjälpte inte detta. Å andra sidan så fick Kumla inte in pucken i öppet mål.

Sammantaget så var det spännande match med nästan lika många skott i målstolpen som i fotboll. Hermansson dömde (igen!) så det var en hel del utvisningar utan att spelet var ruffigt. Lagen var betydligt mer jämna än de varit vid tidigare tillfällen. Jag tror att man i ett tidigare möte fick stryk av Kumla med 13-1 så dagens resultat kan nog betraktas som bra.

Såg just att det är en ny match för Richard på lördag då ÖHU ska möta Hammarö på Trängen. Då blir det säkert televiserat via Livearena.