Pappa Niklas rapporterar från rinkside:

Skön Seger med 3-4. Vi började första med bra tryck och mycket skridskor, mitt i vårt tryck så får FBK en kontring och gör 1-0 på deras första skott på mål, de är dödligt effektiva. Sen blir det ställningskrig men vi petar in 1-1 innan första är slut.

När man tror BIK skall komma ut som retade tigrar kommer omständiga små katter alla utom en, Hugo, han åker fortare och tackar hårdare hela tiden. Tyvärr så sätter han en perfekt tackling på en FBK back som skadar axeln (troligen nyckelbensbrott). Efter halva matchen så byter vi målvakt (uppgjort före). Stackars Max får stå i 15 sek så kommer två FBK:are fria och det är 2-1 vi gör en riktigt dålig period som är skön att den är över.

Tredje perioden kommer och BIK har bestämmt sig, vi skall vinna. Hugos lina med Hugo, Stålberg, David Lilja med Lindgren och Hugo Lundberg på backen är konstant i anfallzon och skapar oreda, mitt i detta så får FBK en kontring, och ja 3-1 med 10 min kvar. Då trodde vi på läktaren att det var över, men inte. Så på 10 min vänder vi på steken och går rätt nöjda hem med segern ikväll.

Hugo numera driver inte bara sin lina utan hela laget. Han spelade varannat byte i sista perioden och var hela tiden tung och farlig, ett ass men om förarbete skulle räknas så skulle han ha många mera poäng. Det var några föräldrar på läktaren som undrade om Hugo hade kört mycket teknik i sommar för han hade förbättrat den så mycket.

Matilda undrar hur han kan hålla sig så lung när alla slår och skriker åt han.