Förlust med 3 – 0 i DM-finalen mot Karlstad BK. KB startad de första 20 minuterna med ett förtjusande spel. Stor bred, mycket kantspel där backarna kom farande. I stort sett spel mot ett mål första 20. Sedan gjorde KBK 1 – 0 och det började regna. I andra halvlek åkte CJ på en målchansutvisning och det blev en straff av den situationen och 2 – 0 till KBK. Och som det inte räckte med det åkte den andra mittbacken ut för samma sak en stund senare. Underläge 2 – 0 och 9 man på plan så var matchen i praktiken avgjord. Kan nog säga att med tanke på KB:s fina öppning så kändes det inte riktigt rättvist. Regnet och blötan gynnade KBK som inte direkt hade något eget spel. 3 – 0 var ett olyckligt självmål. Som tidigare skrivet, inget gick KB:s väg denna dagen.

Hugo slet och slet, var väll den som orkade mest och också orkade hela matchen. Han fick priset som KB:s bäste spelare. Kändes lite ringrostig men det är kanske inte så konstigt då det inte har varit så mycket fotboll för hans del senaste tiden. Hade ett par fina lägen men nådde inte ända fram.

Begreppet frilägesutvisning finns inte längre. Det heter nu målchansutvisning, det måste vara en klar målchans om det ska leda till utvisning. Grunden för att målchansutvisning ska kunna dömas är att målchansen ska upphöra. Om försvarsspelare begår regelbrott som hindrar målchans skall det vara målchansutvisning oavsett om förseelsen orsakar frispark eller straff. Om domaren avvaktar och lämna fördel kan det inte bli utvisning. Men det ska vara en klar målchans och då skulle inte CJ ha åt ut, enligt vad jag tycker!

Som det regnade smiley Fick lägga undan kameran en stund. Vi såg nästan inte till andra sidan planen.