Kumla mot THH Stars (ska visst vara Tyresö, fånigt namn). Underläge med 1 – 0 när det är 3:54 kvar av matchen. Vad gör då Emil Ek? Emil är Kumlas kapten och en av Kumlas viktigare spelare! Jo, han pratar till sig en 10-minutare!

Inte var det Emils förtjänst att Kumla lyckades kvittera när det var 13 sekunder kvar av matchen. Vore jag tränare i Kumla skulle jag rycka kaptens-bindeln av Emil och elda upp den. Men det är ju hans pappa som basar för laget smiley Det är heller inte första gången Emil gör något sådant. Undrar om Emil kunde berätta hur många gånger hans tjat har lett till att domaren ändrat ett domslut som han inte tycker är rätt (Emil har ju kanske inte alltid rätt).

Hur dålig domaren än är och hur fel han än har, har det aldrig lönat att protestera eller att ett domslut ändrats efteråt på grund av protester. Att irritera sig på domaren och domslut tar bara fokus från matchen och gynnar bara motståndaren. Hockey är ett lagspel och då får man faktiskt göra det som är bäst för laget oavsett hur klapprutten domaren är.

Kommentaren ovan är tyvärr aktuell även för nästa Kumlamatch. Kumla gör en jättedålig match och blir griniga. Nr 13 ut när han protesterade mot sin utvisning – han slogs med en motståndare. Skyll inte på domaren – de var inte särskilt dåliga – och definitivt inte partiska i matchen mot Finnarana. Skärpning behövs hos Kumla både i spelet och moraliskt om det ska gå bra det här.

Men vi har ju sett Kumla vända förr i matcher och Cuper så slutet gott antagligen smiley