I lördags åkte Kumla till Örebro för match. Båda lagen hade ont om folk, så det räckte bara till två kedjor i varje lag. Det gynnade Kumla. Mycket matchtid vilket gjorde att alla spelarna i Kumla fick upp matchtempo och som det såg ut så hade Kumla också bättre kondis än Örebro, trots att Örebroarna mest stod och hängde framför målet.

Annars var det samma matchbild som när Bofors var i Örebro och spelade. Spel mot ett mål. Skillnaden var att Kumla gjorde mål. Det stod 2 – 0 till Kumla efter 2.36. Då hade Richard inte hunnit in på isen ännu.

Richard fick tyvärr problem med en skridsko. Han var ju ambitiös nog att vilja åka till skridskor när han var i Karlskoga mellan två matcher. Fick ett gruskorn under skenan. Snäll Örebromaterialare slipade åt Richard.

Örebro reducerade till 2 – 1 men efter första periodpausen stod det 4 – 1 till Kumla och ingen diskussion om vart segern skulle gå. Var något som 98 – 3 i skott (nä nu överdrev jag, men inte så mycket).

Matchen fick ett tråkigt avslut, en Örebroare blev utvisad för checking to the head. En otäck smäll. Killen i Kumla verkade inte ha repat sig så länge vi såg honom. Han låg kvar ett tag i båset innan han gick in i omklädningsrummet efter matchen.

Tyvärr håller det inte för Kumla heller. När det är mindre än 2 minuter kvar, kille i Örebro har fått en utvisning för resten av matchen, då pratar Emil Ek till sig 10 minuter. Synd då Emil annars var jättebra matchen igenom. Klarade av att hålla uppe tempot och verkligen utnyttja att Örebro var så dåliga och långsamma. Fanns flera i Kumla som var lysande idag.

Tyvärr, och något som jag har svårt att förstå, är att det är så grinigt och fult, många utvisningar idag i bägge lagen. Onödiga utvisningar som Emil drar på sig, kapten och bäst i laget så behövs han på isen.

Richard var bra. Gjorde en del misstag som han snabbt rätade upp. Sköt friskt. Om man inget gör kan man heller inte göra fel …. Kom igång snabbar i matchen idag, det var ju bara två backpar, mycket istid. Nyttigt för Richard, men jag vill se ännu mera j—anamma!