Här kommer en rapport rån Tommy:

Det var verkligen en kämpainsats som Kumla/Hallsberg gjorde i går. Visserligen var laget förstärkt med fem 98:or från Kumla (bildade egen ”lina”) men i övrigt bestod laget av 99:or + en 00:a. Å andra sidan så hade Örebro 3 st 97:or och resten var 98:or.

Som vanligt i U16 så gick det fort och det blev tuffa närkamper för nästan samtliga Örebroare var både stora och starka. Egentligen skulle de ha kunnat bli 6-1 eftersom två mål var ”missar” från vår målvakt. Det första Örebromålet kom till när vår målvakt åkte ut och slog ut pucken direkt på en motspelares klubba så det var inte mycket att be för när pucken hamnade i nätet. Det andra målet såg väldigt enkelt ut (från åskådarplats vill säga) inte speciellt hårt i lagom höjd för plockhandsken. Antagligen var målvakten på något sätt skymd så han såg inte pucken komma farande. Örebroarna trodde nog att det skulle bli en enkel match för dom att möta ett 99-lag så när det visade sig att de fick hårt motstånd och dessutom låg efter i målstatistiken så visade de – tyvärr – dålig stil på isen så de fick en del utvisningar.

Det var intressant att notera att ”våra” 98:or visade samma spel som vi mött tidigare i denna serie, dvs snabbt spel, hårda passningar, bra mottagande av passningar, rörliga placeringar och bra skridskoåkning. Man skulle kunna tro att det var den ”linan” som gjorde alla mål, men så var det inte. Om man tittar på laguppställningen så gjorde faktiskt samtliga tre ”linor” mål vilket ju tyder på att även Kumla/Hallsberg 99:orna spelade bra – både framåt och bakåt i försvarsspel. Jag tror att detta var den bästa match i höst som jag sett Richard göra (objektiv förälder?). Visserligen blev han inte inskriven i matchprotokollet men han gjorde en mycket bra insats i försvaret där han stoppade anfall, täckte skott och gjorde bra uppspelningar. Dessutom orkade han spela på topp hela matchen, vilket jag själv kanske trodde han inte skulle kunna, för på eftermiddagen hade han i skolan ett dubbelpass på isen och fick sedan ganska snart efter hemkomsten åka till Örebro för matchen. Tufft!!!!

Idag är det nu en vilodag när han kommer hem (ispass på skolan dock) sedan träning i morgon och därefter match både på lördag och söndag. Det gäller att hänga i!!!